Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Osmý ročník festivalu Slavonice zahájí dvě vernisáže a filmový happening

Osmý ročník hudebního a filmového festivalu Slavonice Fest dnes zahájí dvě vernisáže a filmový happening. Po loňském třídenním Slavonice korona Torzu se letos pořadatelé vrací v téměř plné programové skladbě. Do 8. srpna mohou lidé navštívit 65 filmových projekcí, osm koncertů, výstavy a besedy.

O zahájení se postará v 16:00 vernisáž výstavy předního českého výtvarníka Jaroslava Róny v nedaleké rakouské obci Fratres a o dvě hodiny později odhalí v Maříži novou instalaci Martin Ceplecha. V letním kině, které vzniklo uprostřed renesančního městečka, filmový maraton odstartuje komedie Bourák Ondřeje Trojana. Po skončení projekce bude pokračovat afterparty v zóně před Kulturákem, kde zahraje dýdžejka ANCHE ER.

Na koncertech, které se letos kvůli omezením v souvislosti s koronavirem budou konat pouze v Maříži, vystoupí Radůza, Karel Plíhal, Lenka Nová, Květy či Progres 2. Ze Slavonic do Maříže se i tentokrát mohou fanoušci svézt festivalovým autobusem. Pro promítání je připraveno vedle letního kina sedm sálů.

Filmový program je rozdělen na několik sekcí, na plánu jsou besedy s tvůrci, připraveny jsou tvůrčí dílny pro děti či křest knihy. Na závěr festivalu bude vyhlášena cena diváků pro nejlepší film. V roce 2019 ji získal film ze sekce Jaroslava Róny Boj sněžného pluhu s mafií režiséra Hanse Pettera Molanda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slavonice Fest

Štítky hudba, film, festival, Slavonice, vernisáž, happening, Jaroslav Róna, Maříž, koncert, Ondřej Trojan, filmový festival, výstava, Karel Plíhal, Lenka Nová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmý ročník festivalu Slavonice zahájí dvě vernisáže a filmový happening  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.