Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Netflix ve vánočních filmech dokazuje, že v lásce nezáleží na pohlaví či věku

Vánoce pomalu klepou na dveře, Netflix tak pomalu sype z rukávu nové vánoční filmy. Mimo to se také můžete těšit na novou komedii se Štěpánem Kozubem a Jakubem Štáfkem. HBO GO hraje na vážnější notu a uvádí krimi sérii z vězení se Seanem Beanem.

Shoky & Morthy: Poslední velká akce

Fanoušci Tří tygrů a Vyšehradu, a tedy i herců Štěpána Kozuba a Jakuba Štáfka, mohou jásat. Na Netflix přichází nová komedie o Shokym a Morthym, kamarádech už od základní školy, kteří jsou zároveň youtubeři s pořádně rozjetou kariérou. Člověk už u těchto dvou konkrétních herců snad ani nemůže čekat, že se budou brát vážně. A taky že ne. Z povolání youtuberů si dělají legraci, používají neustále anglicismy a nejsou úplně nejostřejší tužky v penále.

Jenomže ne každé video influencerů je úspěšné. A tak když se na ně po posledním vlogu sesype vlna kritiky, youtube kanál jim přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to, že se nerozlučná dvojka přeci jen brzy rozkmotří. A tak se rozhodnou využít svou poslední šanci na úspěch a spolu se svéráznou lovkyní duchů Lucií a neúspěšným youtuberem a o něco méně neúspěšným prodejcem vysavačů Radomilem se vydávají rozluštit záhadu Devíti křížů.

Diváci by mohli ocenit, že se Shoky & Morthy: Poslední velká akce snaží přijít na kloub právě mystickému příběhu, který má podklad v pověsti, jež vypráví o masakru svatebního průvodu u obce Lesní Hluboké v okrese Brno-venkov. Brno je prostě samá záhada.

Zdroj: Falcon

Jako kůl v plotě

Pokud si v amerických romantických komediích nedovedete domů na oslavu jakéhokoliv svátku svůj protějšek, nebo jste dokonce nezadaní, jedná se nejspíš o obrovský prohřešek. Jak jinak vysvětlit, že se hlavní hrdinové podobných filmů mermomocí snaží o to, aby na svátky nebyli sami. Loni to byla Emma Robertsová ve filmu Sváteční rande (Holidate), letos ji střídá Michael Urie, jenž prostě na Vánoce nemůže dorazit bez partnera.

Peterovi doma vyčítají, že je pořád nezadaný, a tak poprosí svého nejlepšího kamaráda Nicka, aby s ním jel na Vánoce k rodičům. Matka mu ale domluví rande naslepo a kamarádský vztah mezi Nickem a Peterem začne být o něco méně kamarádský a o něco více romantický. Jak se z toho pánové vymotají se dovíte na Netflixu v romantické vánoční komedii Jako kůl v plotě. A ve vedlejší roli potěší nikdo jiný než Jennifer Coolidgová neboli Stiflerova máma.

Zdroj: Netflix

Vánoční hrad

Sophie (Brooke Shiledsová) je úspěšnou autorkou knižních bestsellerů. S poslední knihou má však na krku velký skandál, a tak se rozhodne zmizet. Otec jí často vyprávěl o hradu ve Skotsku, tak proč ne právě tam? Hrad se jí velmi líbí, když se záhy dozvídá, že je na prodej. Hrad má ovšem i svého protivného vévodu, a tak začíná tahanice mezi mrzoutským šlechticem a bohatou paničkou z USA.

Ona se může nastěhovat, on se však odmítá vystěhovat. I krásné sídlo má svá úskalí. V posteli kdysi někdo zemřel, zatéká tam a mezi dvojicí začíná vtipné pošťuchování. Ale co se škádlívá rádo se mívá a dvojice padesátníků začne podnikat aristokratické kratochvíle, jako je střílení hliněných holubů nebo projížďky na koních v zasněžené krajině, vše za doprovodu snad tisíců světýlek. Kdo nakonec ve Vánočním hradu zůstane?

Zdroj: Netflix

Princezna z cukrárny

Trilogie (aspoň prozatím) The Prinecss Switch (což je výstižnější název než český překlad) je pozoruhodná. V prvním díle zjistí obyčejná cukrářka, kterou královská rodina pozve na vánoční soutěž v pečení, že vypadá úplně stejně jako následnice trůnu. Nenapadne je tak nic lepšího než si vyměnit na Vánoce role. Což je roztomilé, když jste naklonovaná osmiletá Lindsey Lohanová, ale trochu směšné, když jste téměř třicetiletá Vanessa Hudgensová. Vtipné je samozřejmě to, že jedna nezná společenské konvence a druhá neumí péct.

Ale aby toho nebylo málo, přišli tvůrci s dalším dílem. Čím víc, tím líp. A tak se kamarádky kvůli problémům v lásce rozhodnou opět vyměnit. Opakovaný vtip…však to znáte. Takže aby to nebyla nuda, tvůrci přihodili třetí postavu, kterou opět ztvárňuje Vanessa Hudgensová, tentokrát s blonďatou parukou. To nevymyslíte.

Bizarní jízda pokračuje třetím dílem Princezna z cukrárny 3: Hvězdná romance. Cenná vánoční relikvie byla ukradena! A tak cukrářka a princezna povolají na pomoc třetí Vanessu, aby jim pomohla vyřešit krádež. Tady už slova nestačí, to musíte vidět. Všechny tři díly.

Zdroj: Netflix

Čas

Kdybyste přeci jen dostali chuť na náročnější podívanou na HBO GO dorazila minisérie zkoumající současný britský vězeňský systém z pohledu dvou zcela rozdílných mužů. Mark (Sean Bean) je manžel, otec a učitel. Při řízení v opilosti ale zabije nevinného člověka a jelikož jej sžírá pocit viny, příjme bez váhání svůj čtyřletý trest. Naproti němu stojí Eric, starostlivý a čestný vězeňský dozorce, který se své svěřence snaží chránit navzdory tomu, jak náročné to někdy může být.

Rostoucí napětí ve věznici, která se potýká s nedostatkem personálu, vyvolává každodenní konflikty. Mark nemá tušení, co jej v drsném prostředí daleko od rodiny čeká a musí se rychle naučit, jak přežít. Ani Eric to nemá lehké a když jeden z nejnebezpečnějších vězňů odhalí jeho slabinu, musí volit mezi svými zásadami a láskou k rodině. Britská krimi minisérie Čas staví více na dialozích než na akci, o tom už se ale na HBO GO můžete přesvědčit sami.

Zdroj: BBC

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Netflix, Falcon, BBC

Štítky filmové tipy, Netflix, HBO Go, seriál, film, láska, hrad, Vánoce, komedie, Sean Bean, Jakub Štáfek, youtuber, Vanessa Hudgens, Shoky & Morthy: Poslední velká akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netflix ve vánočních filmech dokazuje, že v lásce nezáleží na pohlaví či věku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.