Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Výstava Silva Artis. Umělci tvoří na společné téma les

PR článek

SILVA artis je název výstavy, která je pro veřejnost k vidění až do 11. června 2022 v Domě Štěpánka Netolického v Třeboni. Vznikla v rámci přeshraničního projektu s názvem „Umělci (AT-CZ) tvoří na společné téma LES“.

Tento projekt vznikl na základě dlouhodobé spolupráce mezi městy Třeboň a Schrems a připomněl tak výročí 30 let od podepsání smlouvy o partnerství. Zároveň oslavuje také 20 let od založení euroregionu Jihočeská Silva Nortica. Od září loňského roku až do poloviny ledna probíhala výstava jihočeských umělců v Kunstmuseu Schrems. Kurátoři obou výstav oslovili především mladší a střední generaci umělců, kteří jsou výraznými osobnostmi s uplatněním v celoevropském měřítku. Součástí výstavy dolnorakouských umělců v Třeboni je také výstavka prací žáků výtvarného oboru ZUŠ Třeboň.

V rámci této výstavy je v galerijních prostorách Domu Štěpánka Netolického v Třeboni na Masarykově náměstí připraven doprovodný program. Dne 27. května od 18 a 20 hodin se můžete těšit  na „Setkání v lese“ s prohlídkou a tvořením pro děti i dospělé. V sobotu 11. června  v 10.30 hodin a ve 14 hodin se uskuteční dvě komentované prohlídky s kurátorem výstavy Bernhardem Antonim s tlumočením do češtiny. Místo na prohlídky je vhodné si předem rezervovat na tel. 380 130 004 nebo 725 117 840.

„Les je průvodcem a zároveň zrcadlem naší kultury. Přijďte si užít a vnímat jeho poselství," vzkázala Jana Vítová z Domu Štěpánka Netolického.


Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj z Programu INTERREG V-A Rakousko – Česká Republika (reg. číslo projektu KPF-01-262).

Ohodnoť článek

Štítky výstava, Třeboň, umělci, jižní Čechy, projekt, Josef Štěpánek Netolický, dům, les, Evropská unie, Schrems, Česko, Evropský fond pro regionální rozvoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava Silva Artis. Umělci tvoří na společné téma les  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.