Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Léto na Lipně bude patřit sportu. Jedenáctý ročník ČEZ Lipno Sport Fesivalu se blíží

PR článek

Závěrečné dny letních prázdnin oslaví na Lipně sportem. Rodinný areál Lipno bude hostit už jedenáctý ročník ČEZ Lipno Sport Fesivalu. A že se bude na co těšit. Kromě tradičních sportů jsou připraveny ukázky netradičních disciplín. Největším lákadlem bude cyklo akce pro všechny milovníky kol. Lipno Sport Festival začíná 12. srpna a trvá do 28. srpna.

Jedenáct dní plných sportu na pláži v Lipně nad Vltavou je skvělou příležitostí k tomu, vyzkoušet si nové disciplíny a objevit i netradiční sporty. Víte, co znamená kiteboarding, slack line, biketrial, BMX freestyle nebo parkour? Díky jedenáctému ročníku ČEZ Lipno Sport festivalu budete mít jedinečnou šanci si nejen tyto sporty prohlédnout nebo rovnou vyzkoušet. Workshopy jednotlivých sportů povedou profesionálové nebo vyškolení instruktoři. Sportovní festival je otevřený pro všechny a veškerý program je zdarma.

Hned v polovině týdne, a to ve středu 17. srpna, bude možnost užít jeden z lákavých bodů letošního programu. Od 19 hodin odstartuje Street sport exhibice, během které předvedou návštěvníkům své umění ti, kteří se věnují streetdance, breakdance, žonglování, bmx flatland, beatboxu, DJingu nebo Capoeiře - brazilskému bojovém umění, které obsahuje prvky akrobacie a tance. O celý program se postará skupina celkem 15 sportovců a umělců. Chybět mezi nimi nebude ani „hezoun“ Jakub Dohnal, který se věnuje populárnímu bojovému sportu MMA.

Celý festival již tradičně naváže také na oblíbený program předchozích ročníků pro děti, dospělé i celé rodiny. Děti se vyřádí při soutěžích, na diskotéce nebo se podívají na pohádku. O jejich zábavu se postará i dobře známý maskot lišák Fox. Každý den je připravené cvičení speciálně pro ženy. Milovníci běhu ocení běžeckou školu i závody. Parkour, streetball nebo slackline a škola inline bruslení zabaví bez potíží mladší generaci návštěvníků. Každý den festivalu bude letos věnován jednomu druhu sportu – začínáme pěší turistikou, fotbalem s Dynamem České Budějovice, přes volejbal, kanoistiku a dračí lodě k moderním street sportům, plavání a cyklistice. Program vyvrcholí mistrovstvím ČR a Českým i Evropským pohárem na divoké vodě.

 „Po deseti ročnících akce, kterou máme všichni rádi přichází 11. ročník, který bude doufám zlomový. Lipno Sport Festival přichází nejenom s novým a dle mého názoru krásným vizuálem, ale na návštěvníky bude čekat kvalitnější zázemí festivalu v podobě montovaných staveb, pevného občerstvovacího stanu a celé koncepce prostoru na břehu Lipna. Díky podpoře titulárního partnera společnosti ČEZ můžeme připravit i lepší program, který vyvrcholí novou cyklistickou akcí, která má ambici se stát vyvrcholením festivalu. Co se naopak nemění je místo konání akce a blízká spolupráce s Rodinným areálem v Lipno,“ řekla spoluzakladatelka akce, olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích Kateřina Neumannová.

ČEZ Kolem Lipna – největší cyklo akce pro každého

Letošní největší novinkou Lipno Sport Festivalu bude cyklo závod a vyjížďka s mnoha zkušenými a slavnými profesionály. Během závodu ČEZ Kolem Lipna se vydáte na cyklotrasy v okolí přehrady a zažijte atmosféru cyklistických závodů v krásné šumavské přírodě. Měřenou vyjížďku na kolech ke zrekonstruovanému Schwarzenberskému kanálu v maximální délce 63 kilometrů si užije každý. „Akce je otevřena všem cyklistům bez ohledu na věk, na druh kola na kterém pojedou i na náročnosti trasy kterou si vyberou. Silniční kolo, elektrokolo, horské i městské. Všechna kola i jejich majitelé jsou zváni. Na trase budou připraveny čtyři občerstvovací stanice a je perfektně zajištěná z hlediska bezpečnosti a zdravotní pomoci,“ vysvětluje podrobnosti tisková mluvčí Lipna Olga Kneiflová.

Ještě před závodem, v pátek 19. srpna, bude Lipno patřit malým cyklistům, pro které je připraven Mini Bike Fest - zábavná cykloakce pro děti. Celá cyklistická akce ČEZ Kolem Lipna bude doplněna i třídenním cyklo Expem a účast na ní přislíbil i olympijský vítěz v závodě MTB - cross country Jaroslav Kulhavý.

Koncerty českých hvězd, letní kino i dobročinné Oranžové kolo

Páteční a sobotní ČEZ Energy festy budou i letos kulturní scénou sportovní oslavy a nabídnou celkem 10 koncertů velkých jmen české populární hudby. Celkem čtyři ČEZ Energy Festy na vás čekají vždy v pátek a v sobotu od 18 hodin. Jména interpretů budou oznámena již brzy. Kromě koncertů si večer můžete odpočinout také v Letním kině na baterky, které bude opět promítat filmové lahůdky. Tentokrát to bude 16. srpna film Poslední závod a 18. srpna film Zátopek, který byl oceněn několika cenami Český lev a jehož několik stěžejních scén bylo také právě v Lipně nad Vltavou natočeno.

Oranžové kolo Skupiny ČEZ je připravené pro dobrou věc. Co na něm našlapete, to se přepočítá na příspěvek neziskovým organizacím, které se starají o handicapované lidi. Skupina ČEZ podporuje regiony, s nimiž je spojená. „S Lipnem jsme výrobně přímo spjati a dlouhodobě razíme zásadu, že pomáháme tam, kde působíme. Sport, kultura a podpora cestovního ruchu patří mezi naše regionální priority. Proto se již několikátým rokem na akci Lipno Sport Fest jako generální partner podílíme,” říká za Skupinu ČEZ Petr Šuleř.

Lipno Sport Fest je největším sportovním festivalem v České republice. Nepropásněte výjimečnou možnost vyzkoušet sporty s profesionály a zcela zdarma. I letos se můžete potkat například s Václavem Chalupou, Jiřím Ježkem, volejbalisty VK ČEZ Karlovarsko i Jihostroje České Budějovice. Poprvé se na Lipně ukáže také bývalá česká profesionální tenistka, vítězka ženské čtyřhry ve Wimbledonu 2019 a bronzová olympijská medailistka v ženském deblu z Letních her v Riu de Janeiru 2016 Barbora Strýcová. „Oslovila jsem řadu dalších vynikajících sportovců, aby se přijeli na ČEZ Lipno sport festival podívat a zúčastnit se části programu. Jména těch, kteří opravdu dorazí budeme postupně oznamovat,“ doplnila Kateřina Neumannová.

Aktuální informace i přihlášky na cyklistický závod najdete na a www.lipno.info a www.lipnosportfestival.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lipno, Lipno Sport festival, kultura, program, Vodní nádrž Lipno, sport, ČEZ, festival, Kateřina Neumannová, Lipno nad Vltavou, Česko, olympijské hry, Barbora Strýcová, Jaroslav Kulhavý, Václav Chalupa, Jiří Ježek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto na Lipně bude patřit sportu. Jedenáctý ročník ČEZ Lipno Sport Fesivalu se blíží  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.