Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zastavte se v Blatné a přivoňte k růžím

PR článek

Výstava růží v Blatné – městě růží, to není jen obyčejná výstava. V sobotu 2. července od 9 do 22 hodin přinese doslova zážitky pro všechny vaše smysly. Těšte se na originálních floristické expozice, koncerty, divadelní představení, tvůrčí dílny, růžový design market, odborné přednášky, tematické kulinářské speciality, letní drinky, balet Národního divadla i Vojtu Dyka.

Po velkém úspěchu Výstavy růží v roce 2021 připravuje Kulturní Plantáž Blatná letošní ročník v duchu bílé sadové růže Ave Maria, kterou věhlasný český šlechtitel Jan Böhm uvedl na trh v roce 1933.

Růže všemi smysly

Historické centrum jihočeské Blatné ozdobí přes tři tisíce růží v originálně pojatých tematických aranžích floristek Viju viju, studentů zahradnické fakulty Mendelovy univerzity a České zahradnické akademie Mělník. Výtvarné pojetí výstavy i doprovodný program se letos dotkne bílé barvy a tematiky spojené s „Ave Maria“. Vůně růží prostoupí unikátní prostory areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie, farních zahrad, sklepení, vinného sklípku nebo muzejních kobek.

Pro rodiny s dětmi je připravena paleta tvůrčích dílen, divadelní představení teátru Pohadlo i relaxační a pikniková místa ve stínu u vody s možností zapůjčení lodiček. Nábřeží ožije tematickými růžovými trhy s nabídkou sazenic růží a širokým sortimentem originálních produktů z růží a šípků – šperků, kosmetiky, sirupů, svíček apod. Těšte se také na růžová menu v místních podnicích a originální letní deserty a drinky.

Bílá Ave Maria

Nábřežím protančí bílé labutě z Národního divadla a ve stylu bílého baletu se odehraje také freestyle fotbal show mnohonásobného mistra světa Honzy Webera. Návštěvníky výstavy čeká také slosování o deset exemplářů Böhmovy bílé růže Ave Maria. Leitmotiv Ave Maria se promítne i do programu koncertu padesátičlenného chlapeckého sboru Bonifantes v rámci festivalu Rosa Bohemica, se kterým je od letošního roku Výstava růží propojena. Tématu se dotkne také koncert Brass Avenue nebo Thoma Artwaye, který navíc živě doprovodí přehlídku svatebních šatů.

Tečku za celodenním programem učiní dražba květinových aranží a večerní koncert koncipovaný jako pocta šlechtiteli Janu Böhmovi, který proslavil své ikonické královny květin a město Blatná po celém světě. Prvorepublikovou atmosféru, dobu největšího rozkvětu Böhmových růžových plantáží připomenou swingové melodie v podání B-Side Bandu a Vojty Dyka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výstava růží, Blatná, růže, kultura, Písecko, koncert, výstava, Vojtěch Dyk, Jan Böhm, Ave Maria, divadlo, divadelní představení, přednáška, Nanebevzetí Panny Marie, Mendelova univerzita v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastavte se v Blatné a přivoňte k růžím  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.