Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přijíždí newyorská star Samara Joy

PR článek

Stoupající pěvecká hvězda newyorského jazzu Samara Joy přijíždí se svým triem poprvé na jih Čech a představí se v Českém Krumlově. Koncert se koná v rámci festivalu Jihočeská intermezza 7.7. od 19:30 v Zámecké jízdárně.

Po vítězství v soutěži Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition v roce 2019 nahrála své debutové album za doprovodu Pasquale Grasso Tria. Přestože je Samaře Joy pouze 21 let, vystupovala již v mnoha předních jazzových klubech v New Yorku (Dizzys Club Coca Cola, The Blue Note a Mezzrow) a spolupracovala s jazzovými velikány, jako jsou Christian McBride, Pasquale Grasso, Jon Faddis, Kirk Lightsey, Cyrus Chestnut nebo Dr. Barry Harris.

Její album i koncertní repertoár obsahují zejména slavné standardy, které již v tak mladém věku vypráví s osobitým mistrovstvím. Její projev je brilantní, zemitý a vášnivý, a dává vzpomenout na největší bohyně historie jazzu, jako byly Ella Fitzgerald, Betty Carter, Billie Holiday nebo Sarah Vaughan. Od kritiků Down Beatu získala ocenění nová hvězda mezi světovými jazzovými zpěvačkami. Její eponymní debutové deska vyšla přesně před rokem a stojí za poslech. Ovšem živě to bude ještě lepší.

Vstupenky je možné zakoupit v pokladně Jihočeské filharmonie a online na cbsystem.cz.

Ohodnoť článek

Štítky kultura, Jihočeká filharmonie, Samara Joy, hudba, Česko, Sarah Vaughan, Pasquale Grasso, Český Krumlov, Christian McBride, Jon Faddis, Kirk Lightsey, Cyrus Chestnut, Barry Harris, festival, Coca-Cola, Ella Fitzgeraldová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijíždí newyorská star Samara Joy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.