Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přijeďte o víkendu na borovanské Borůvkobraní

PR článek

Borůkobraní zaplní po několika letech celý rozlehlý areál Kláštera Borovany. Zaznamenejte si v kalendáři datum 9. a 10 července. Těšit se můžete na tradiční borůvkové knedlíky, koláče, vafle, muffiny, vdolky, lívance, palačinky i zmrzlinu, rožněné selátko, domácí klobásky, paštiky, sýry a bramboráky, řízky a samozřejmě borůvkové pivo, limonády, víno a likéry.

Chybět nemohou ani tradiční soutěže. Čeká na vás legendární soutěž v pojídání borůvkových knedlíků a Mistrovství světa v chytání borůvek do úst. Do těchto soutěží se může přihlásit kdokoli z široké veřejnosti a na vlastní kůži změřit síly s ostřílenými borci.  

Pódium ve Stodole v Podzámčí bude patřit hudbě. Během sobotního dne se tradičně představí folklórní soubory a dechová hudba z jižních Čech, moravský cimbál přivezou Vyslúžilci z Kyjova a Kyjovánek. V sobotu večer a v neděli zahradu rozezní koncerty kapel různých žánrů, kde si každý najde to své.  Zmínit můžeme například kapely Flaškinet, Spolektiv, Element, Gipsy Suno, Nikol Votrubová & acustic band, Hrajeto, Zlatý skořápky a další.

„Borovany v letošním roce žijí loutkou, která bude mít i na Borůvkobraní poměrně veliký prostor. Na náměstí se zrodí pod rukama uměleckého řezbáře Martina Míky dřevěná socha Borovanského Kašpárka, který je průvodcem borovanského roku s loutkou. Loutce jsme věnovali i program na dětském pódiu v parku. Na děti tam čeká maratón loutkových představení, v jejichž pauzách nebude kralovat nikdo jiný, než Borovanský Kašpárek. S ním si děti zatančí, zazpívají a zasoutěží. Připravený bude i loutkářský workshop, kde si každý svého Kašpárka může vyrobit a odnést na památku domů,“ uvedla vedoucí kultury a knihoven Magdalena Hluštíková.

I samotný borovanský klášter bude plný loutek. Návštěvníci Borůvkobraní si mohou prohlédnout několik výstav věnovaných tomuto tématu. Ty budou v klášteře ke shlédnutí i po celou turistickou sezónu společně s Maringotkou Malého divadla a obřími loutkami, které jsou ve spolupráci s Jihočeským divadlem instalované v prohlídkové trase kláštera.

Na nádvoří bude probíhat řemeslný jarmark, v parku borůvkové tvořivé dílny a další doprovodný program.

V Borůvkové zahradě nakoupíte sazenice borůvek a konat se zde bude i několik zajímavých besed, včetně povídání borůvkového odborníka, zahradníka Ing. Pavla Chlouby.

Vstupné zůstává stejné jako při posledním konaném ročníku. Vstupenky jsou k dispozici již nyní online přes cbsystem.cz.

Podrobný program a více informací najdete na boruvkobrani.cz.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, Borovany, program, klášter, soutěž, Flaškinet, Spolektiv, Jihočeské divadlo, Jihočeský kraj, Kyjov, knedlík, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijeďte o víkendu na borovanské Borůvkobraní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.