Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Odhalte, jak se válčilo v době Jana Žižky. Jihočeské muzeum zve do Trocnova

PR článek

Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích zve všechny zájemce o historii na akci Válka a vojenství v době Jana Žižky, která se koná v sobotu 30. července 2022 od 10:00 do 17:00 hodin v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova. Vstup na akci je zdarma. Dozvíte se, jak vypadal středověký válečník, zda bylo možné mezi nimi najít i plně vyzbrojené šlechtice s výstrojí a oděním dle poslední módy, jak probíhal boj v době Jana Žižky, jak těžká byla zbroj těžkooděnce a jak se v ní pohybovalo. Také zjistíte, jak to bylo s rozvojem palných zbraní v husitských dobách.

Areál se pro veřejnost otevře v 10:00 hodin dopoledne. Návštěvníci si mohou vyzkoušet například střelbu z luku a kuše, sledovat nácvik bojových formací nebo ukázky jezdectví a výcviku koně. Připraveno je i loutkové divadlo Triptych pro dospělé, ukázky civilních oděvů, přehlídka zbrojných nebo dobové tance Kancioneta. Velkým lákadlem akce je samotná historická bitva válečníků a volné střety.

Po celou dobu akce bude možné navštívit vojenský tábor, zaposlouchat se do dobové hudby a třeba i přivonět ke středověkým specialitám polní kuchyně. V rámci doprovodného programu se můžete těšit na módní přehlídku, povídání o jezdectví ve středověku, ukázky zbraní, zbrojí a zručnosti řemeslníků doprovázející vojenské skupiny.

Více informací najdete na webu Jihočeského muzea nebo na e-mailové adrese: petrovsky@muzeumcb.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jihočeské muzeum, výstava, Jan Žižka, válka, Jan Žižka z Trocnova, Trocnov, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, muzeum, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odhalte, jak se válčilo v době Jana Žižky. Jihočeské muzeum zve do Trocnova  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.