Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vimperk při rekonstrukci části radnice objevil místnosti ze šestnáctého století

Vimperk na Prachaticku při rekonstrukci části své historické radnice objevil dvě místnosti ze 16. století. Vchod do nich byl několik desetiletí zazděný. Město chce v prostorách v přízemí radnice návštěvníkům představit historii Vimperku. V tiskové zprávě to uvedla starostka Jaroslava Martanová (STAN).

„V současné chvíli se připravuje projektová dokumentace, abychom mohli nejpozději v příštím roce hledat vhodné dotační tituly, dokončit stavební část a následně se zaměřit na vlastní provoz,“ uvedla Jaroslava Martanová.

Podle ní město plánuje, že by v objevených místnostech mohly být tvořivé dílny a zároveň lze prostory využívat pro výstavy. „Když je krásné počasí, je na Šumavě a ve Vimperku skvěle. Ale co když prší, je mlhavo a nevlídno? Vimperští a návštěvníci města mají v tuto chvíli možnost navštívit Státní zámek Vimperk, po předchozí rezervaci městskou zvonici a únikovou hru Steinbrenerova tiskárna, dále pak programy městského kulturního střediska a městské knihovny s přilehlou galerií. Vytvořením víceúčelových prostor s tvořivými dílnami ve staré radnici bychom mohli turistům i místním nabídnout další zážitek a rozšířit tak nabídku takzvaných mokrých variant,“ nastínila vedoucí vimperského informačního centra Simona Čejková.

Jedna z objevených místností má kamenný klenutý strop. Budova staré radnice, v níž se prostory nacházejí, patří mezi nejstarší stavby města. Vimperk vznikl na trase Zlaté stezky, která představovala významnou obchodní cestu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook města Vimperk

Štítky ČR, správa, památky, Vimperk, radnice, objev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vimperk při rekonstrukci části radnice objevil místnosti ze šestnáctého století  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.