Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Lukáš Průdek končí v Jihočeském divadle. Město bude hledat nového ředitele

Po více než devíti letech skončí Lukáš Průdek ve funkci Jihočeského divadla. Jeho rezignaci dnes schválila rada města na svém prvním lednovém jednání. Důvodem odchodu Průdka je jiná pracovní nabídka.

„Pan ředitel nás o své rezignaci informoval už před Vánoc. Byl vybrán ve výběrovém řízení na ředitele Dejvického divadla v Praze. My teď budeme připravovat výběrové řízení na nového ředitele Jihočeského divadla,“ okomentovala náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková (Piráti).

V pozici by měl oficiálně skončit k 1. lednu 2024. Od poloviny letošního roku by mělo podle Kudláčkové dojít k postupnímu předání agendy. „Vypíšeme výběrové řízení, do kterého se bude moct samozřejmě přihlásit kdokoliv, přihlášky poté bude vyhodnocovat komise,“ uvedla Kudláčková.

Průdek působil ve funkci ředitele Jihočeského divadla od listopadu 2014, kdy v pozici vystřídal bývalého senátora Jiřího Šestáka. Do Českých Budějovic přišel právě z pražského Dejvického divadla, kde pracoval jako vedoucí marketingu a produkce. „V Jihočeském divadle jsem vyrostl, mám k němu skoro rodinný vztah a považuji za velkou čest, že jsem ho mohl devět let řídit společně se zapálenými kolegy, se kterými nepřestáváme usilovat o co nejkvalitnější uměleckou práci a dobré jméno Jihočeského divadla," napsal Průdek redakci. 

Na novou výzvu v Dejvickém divadle se ale podle svých slov těší. „V Dejvickém divadle jsem vyrostl profesně. Pracoval jsem zde od studií až do svého působení v Jihočeském divadle - mimochodem také devět let. Přesto to pro mě bude úplně nová výzva! A hodně krásné práce. Zkrátka jsem neskonale vděčný za to, že mě potkávají pracovní příležitosti v prostředí a odvětví, které mě baví, a ve kterém spatřuji velký smysl," dodal.

Ohodnoť článek

Foto Jihočeské divadlo

Štítky lukáš průdek, jihočeské divadlo, ředitel, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Průdek končí v Jihočeském divadle. Město bude hledat nového ředitele  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.