Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

První ročník Sousedských trhů se bude konat na náměstí v Křemži

PR článek

Za podpory městysu Křemže vzniká nový projekt, který má za cíl oživit společenský a kulturní život v obci. Navazuje na dávné tradice stánkového prodeje, který byl součástí kulturních a společenských událostí v Křemži na začátku a v první polovině 20. století.

Trhy byly tradiční součástí poutí, které souvisely s církevním životem obce. Stejně významnou událostí jako poutě, byly i křemežské jarmarky – trhy. Povolení, konat trhy, dostala Křemže již v r. 1908. Bylo jich celkem 6 do roka.

Vraťme život na náměstí…

Rozhodli jsme se, že navrátíme život do centra obce a oživíme staré a krásné tradice, které měly své opodstatnění v potřebách tehdejších obyvatel. Poveselit se, potkat sousedy a známé a potěšit se koupí něčeho dobrého či pěkného, ani dnes, jistě nepohrdne nikdo z nás …

Co jsou tedy Sousedské trhy?

  • Společenská událost pořádaná za podpory městysu Křemže
  • Podpora regionality a drobného podnikání
  • Prodej řemeslných a potravinářských výrobků a výpěstků drobných pěstitelů především z našeho regionu
  • Mezigenerační a mezi komunitní setkávání

Proč pořádat obecní trhy?

Výrobek, který si koupíte na místním trhu, k vám necestuje přes půl Evropy. Jeho koupí prospějete nejen sobě, ale hned několikrát i vašemu regionu. Nezatěžujete životní prostředí tím, že váš produkt musel prožít dlouhý příběh, než k vám doputoval. Podpoříte někoho z vašeho okolí. Pokud se u nás budou trhy pořádat, zvýšíme atraktivitu našeho regionu a budeme prosperovat z cestovního ruchu.

Projekt je postaven na bázi podpory regionality a producentů především z našeho kraje. Ať už se jedná o pěstitele, chovatele nebo řemeslníky či umělce. Prodejci budou mít možnost prezentovat své výrobky nebo svou činnost, a najít si tak lépe své zákazníky. Mohou nastartovat či posílit svou konkurenceschopnost nebo nově zaujmout místo na trhu. Jejich služby se dostanou do povědomí nejen místních, ale v případě, že akci navštíví i přespolní, dosáhne jejich působení na trhu lepších možností uplatnit se.

Samotný trh bude doplněn doprovodným programem pro děti či dospělé, workshopem, dílničkou pro děti, výstavou nebo jinou aktivitou. Tentokrát bude doprovodnou akcí, mimo jiné, i bleší trh. První trh se uskuteční již 22. dubna 2023 od 10:00 do 16:00.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sousedské trhy, trhy, Křemže, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První ročník Sousedských trhů se bude konat na náměstí v Křemži  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.