Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pohádkový svět Jindry Čapka se uskuteční v Třeboni

PR článek

Dům Štěpánka Netolického v Třeboni ožívá výstavou Pohádkový svět Jindry Čapka, mezinárodně uznávaného výtvarníka a ilustrátora převážně dětských knížek. Výstava vás provede světem pohádkových příběhů, zvířátek, tajuplných postav i nadpřirozených bytostí, které okouzlí nejen děti, ale i dospělé.

Jindra Čapek je autorem oblíbeným nejen doma, ale i v zahraničí. Při své tvorbě spolupracoval s mnohýmiosobnostmi píšícími příběhy pro děti. Ilustrace vytvořil mimo jiné i pro knihy Pavla Šruta Pohádky brášky králíka, Vladimíra Vančury Kubula a Kuba Kubikula, Josefa Krčka Špalíček lidových písní a Eduarda Petišky Příběhy, na které svítilo slunce. V roce 2020 spatřila světlo světa vinylová deska skupiny Čechomor – Radosti života ilustrovaná právě Jindrou Čapkem. Aktuálně se s jeho ilustracemi chystá vydání knihy Pinocchiova dobrodružství. Doma i v zahraničí ilustroval více než 70 knížek, přeložených do více než 25 jazyků.

1. dubna - 24. června 2023, Dům Štěpánka Netolického, Masarykovo náměstí 89/I, 379 01 Třeboň

Výstava Pohádkový svět Jindry Čapka je jako ušitá na míru pro rodiny s dětmi i pro třídní kolektivy MŠ, ŽS, ZUŠ a víceletých gymnázií. Připraveny jsou hravé karty, které děti provedou výstavou a zaměstnají jejich postřeh, mysl i výtvarného ducha. 

Zároveň si můžete prohlédnout i stálou expozici věnovanou rybníkářství. Pracovní listy pro děti jsou plné zábavných ilustrací a hravých úkolů. Dozví se například, jak se rybníky staví, kdo jsou jejich největší stavitelé, kudy do nich přitéká „živá“ voda i jak se vypouští. Děti si také mohou rybníčkysami napustit a poslat po nich lodičku, kterou se naučískládat.  

Další informace na webu a Facebooku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Třeboň, kultura, Jindra Čapek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohádkový svět Jindry Čapka se uskuteční v Třeboni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.