Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Přijďte na Dobrodružství s technikou zkusit vědu, techniku i řemesla

Už ve čtvrtek 15. června 2023 ožije českobudějovické výstaviště moderními technologiemi, vědeckými pokusy i řemeslnou výrobou, které malým i velkým návštěvníkům nabídne zdarma zábavu na celý den.

Dobrodružství s technikou je zážitkový den pro děti, rodiče, učitele, dospělé a všechny fandy techniky, vědy a řemesel. Díky tradiční výstavě Dobrodružství s technikou si můžete v jeden den na jednom místě vyzkoušet na vlastní kůži řadu pokusů, technických vychytávek, ale i technologie, se kterou se setkáte v práci, ve škole či v běžném životě. Přijďte si zdarma užít den plný zábavy, ale i poznání.

Na co se můžete těšit? Letos bude připraveno rekordních 70 stanovišť. Každý bude moci zkusit a zažít vědu, techniku a řemeslo na 300 exponátech. K dispozici budou roboti, VR realita, vědecké pokusy, experimenty, soutěže o ceny, mini CNC stroje, minibagr, stavebnice, ozoboti, lego, vlakové kolejiště, pinball, řezačky, laser game a mnohem více.

Novinka pro rok 2023

Tento ročník se poprvé koná s Road festem firem pro výstavbu silnic. Ty si pro Vás připravily velké stavební stroje, trenažér rypadla, simulátor nárazu při nehodě, soutěže o ceny, ukázky první pomoci a parkourové vystoupení. To ale není vše. Poprvé bude součástí programu elektromobilita. Budete si tak moci zkusit řídit elektroauto nebo poznat, jak funguje jeho nabíjení.

V pavilonu T2 bude zároveň probíhat přeshraniční výstava Řemeslo má zlaté dno. Všem malým i velkým nabídne 20 zábavných stanovišť a ukáže, že řemeslo je nejen zábava, ale má stále zlaté dno. V rámci této výstavy se mohou návštěvníci těšit na profese jako je čalouník, klempíř, sklář, zlatník, pokrývač a mnohé další.

Co si konkrétně vyzkoušíte?

Můžete si zkusit třeba pracovní robotické rameno, e-koloběžky, bagr simulátor a soutěže o dárky. To vše najdete ve velkém americkém trucku na stanovišti firmy Bosch.

S firmou ENGEL si budete moci zapojit elektrický rozvaděč, postavit komín ve virtuální realitě bude možné s firmou Heluz. Jak funguje hydraulické čerpadlo a vypadá křídlo na letadlo poznáte u stánku Jihostroje, naopak na stanovišti Medisize CZ si zkusíte pracovat se vstřikovacím lisem a roboty. Soutěžní montážní koutek a x-box si pro návštěvníky připravila firma Motor Jikov Group. Čekají na Vás i hry s umělou inteligencí a vzdělávání v Minecraftu, které si zkusíte u Microsoftu.

Informace pro návštěvníky

Vstupné je pro všechny velké i malé návštěvníky zdarma a bez registrace. Jedinou „povinností“ návštěvníků je co nejvíce exponátů vyzkoušet, osahat, naprogramovat, složit, postavit, zahrát si o dárky a podívat se na doprovodný program v podobě sportu, módní přehlídky a vědeckých pokusů. Akce se koná 15. června od 9 do 18 hodin v pavilonech T1 a T2. 
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky technika, řemeslo, kultura, jihočeský kraj, akce, program, studenti, vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte na Dobrodružství s technikou zkusit vědu, techniku i řemesla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.