Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na trhy, dny otevřených dveří nebo vypravěčský festival

O víkendu mohou lidé v Českých Budějovicích a okolí vyrazit na spoustu zajímavých akcí. Naplánováno je několik podzimních trhů, nechybí drakiáda nebo vypravěčský festival. Fanoušci Harryho Pottera by si neměli nechat ujít akci v Géčku.

Pátek 13. října

Švestkové trhy

Na náměstí Přemysla Otakara II. jsou v plném proudu Podzimní švestkové trhy. Ochutnat tady můžete víno, burčák, zabijačkové dobroty i staročeská jídla. Na své si přijdou také milovníci švestkových knedlíků a koláčů. Kromě toho je připraveno několik atrakcí pro děti, a také hudební program.

Kolotoč příběhů

Do Horké vany můžete vyrazit na mezinárodní vypravěčský festival Kolotoč příběhů. Jedná se o sedmý ročník jediné akce svého druhu v České republice, letos s podtitulem pohádky, mýty, legendy. 

Sobota 14. října

Včelenský trh

Chcete si zpříjemnit sobotní ráno, dát si něco dobrého k jídlu, skvělou kávu a užít si říjnové sluneční paprsky? Vyrazte na sobotní Včelenský trh. Koná se u volejbalového hřiště na Včelné od 8 do 12 hodin.

Dny otevřených ateliérů v Kabinet CB

Na Dny otevřených ateliérů zve i re-use centrum Kabinet CB. Prohlédnout si můžete jejich tvůrčí ateliér, šicí dílnu, sdílený kancl a obchod. U dobrého jídla a kávy si můžete popovídat s lidmi z Kabinetu o jejich aktvitách nebo reuse tématech.

Představení v Jihočeském divadle

Posledních pár vstupenek zbývá na sobotní představení Jihočeského divadla. Od 17 hodin můžete vyrazit s dětmi do budovy Malého divadla na představení Locika nebo zajděte na detektivku Agathy Christie Poslední víkend. Hraje se také od 17 hodin v budově divadla v ulici Dr. Stejskala.

Neděle 15. října

Harry Potter v Géčku

V neděli můžete v 15 hodin dorazit na narozeniny Nákupního centra Géčko. Koná se tady Harry Potter book day. Fanoušci tohoto kouzelnického světa se mohou těšit na čtenářskou relax zónu, profesory z kouzelného příběhu, 3D stěnu s vozíkem a kufry nebo malování na obličej.

Biograf Kotva

Víkend zakončete v Biografu Kotva na filmu Gran Turismo. Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série Gran Turismo Janna Mardenborougha. Promítání začíná v 18 hodin.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky kultura, české budějovice, akce, kulturní tipy, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Zajděte na trhy, dny otevřených dveří nebo vypravěčský festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.