Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Začíná Českobudějovický advent, vyrazit můžete na Noc divadel

Je tady prodloužený víkend, během kterého můžete vyrazit na hned několik zajímavých kulturních akcí. Už tuto sobotu ožije vánoční městečko na českobudějovickém náměstí, vyrazit můžete na Noc divadel nebo na nedělní zápas Motoru.

Pátek 17. listopadu

Přvezení vánočního stromečku na náměstí

V pátek dopoledne, mezi 10 a 11 hodinou, přivezou na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích letošní vánoční strom. Městu ho darovala rodina z Kaliště. Jde o osmnáct metrů vysokou jedli. Strom zatím jen umístí do rohu k radnici, slavnostní rozsvícení je v plánu za 14 dní. 

Reprezentační ples u příležitosti 30 let centra ARPIDA

Plesová sezona se pomalu ale jistě blíží, proč ji tedy neodstartovat na Reprezentačním plesu u příležitosti 30 let centra Arpida? K tanci a poslechu zahraje MP3, akci bude uvádět Milan Džuba. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program.

Rozsviťme demokracii v roce 2023

I v letošním roce se koná pietní akce u příležitosti oslav výročí 17. listopadu. Tradiční průvod půjde od Jihočeského divadla na náměstí, kde členové orchestru opery Jihočeského divadla v 17:11 zahrají státní hymnu ze střechy radnice.

Průvod se sejde v 16:30 před Jihočeským divadlem. 

Sobota 18. listopadu

Začíná Českobudějovický advent

Už tuto sobotu začínají jedny z nejkrásnějších vánočních trhů v České republice. Českobudějovický advent v letošním roce představí úplně nové stánky, jejichž výroby se ujala jihočeská firma Nema. Od příštího týdne začne fungovat kluziště, už tento víkend se ale budete moct projet vyhlídkovým kolem a prohlédnout si celé vánoční městečko.

Noc divadel

Noc otevřených divadel a výjimečných zážitků je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě. Jedenáctý ročník Noci divadel se uskuteční s podtitulem „HOŘÍ!“. Malé divadlo nabídne Malé divné pohádky, bludištěm zákulisních chodeb vás protáhne hasič a bezpečák, táborák s kytarou a špekáčky vás čeká na Zlatém mostě a večer završí slam poetry Na Půdě JD. 

Start je v 15 hodin.

Neděle 19. listopadu

Motor naskočí do dalšího zápasu extraligy

V neděli můžete vyrazit do Budvar areny na hokej. Na led se proti sobě po dlouhé reprezentační přestávce postaví Motor a Mladá Boleslav. Zápas začíná v 17 hodin.

Máte pro nás tip na akci na příští víkend? Napiště nám prostřednictvím funkce „Drbni to“ nebo na email redakce@budejckadrbna.cz.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky kultura, české budějovice, akce, kulturní tipy, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Začíná Českobudějovický advent, vyrazit můžete na Noc divadel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.