Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kapele ukončili koncert na náměstí. Moc rockové, tvrdí pořadatelé adventu

Ještě jedna píseň a konec. Takový pokyn dostala kapela One Spirit, která o víkendu hrála na českobudějovickém náměstí. Zkušenost hudebníci označili za amatérismus. Pořadatelé Českobudějovického adventu uvedli, že bylo vystoupení příliš hlasité a rockové na adventní sobotu.

O koncertu kapely One Spirit se mluví po vyjádření, které hudebníci zveřejnili na svém facebookovém profilu. V první řadě poděkovali fanouškům za podporu při sobotním koncertu na náměstí v Českých Budějovicích. 

Ten skončil o něco dříve, než se předpokládalo. „Věděli jsme, že adventní trhy v Českých Budějovicích patří v hodnocení k nejkrásnějším v Evropě a podle toho k tomu přistoupili. Ač je to akce vánoční, pojali jsme to po svém a chtěli Vás v té zimě maličko rozhýbat, což se od prvních tónů dařilo. Neslyšeli jsme ani jednou jedinkrát, že by s naším projevem byl někdo nespokojen. O to víc nás mrzí to, co se přihodilo,“ napsala kapela v příspěvku.

Členové podle svých slov dostali po páté písni informaci o tom, že mají odehrát ještě jednu skladbu a poté vyklidit pódium. Hudebníci byli "opaření a velice zklamaní". 

Kapela už na akci nevystoupí 

„Nechápali jsme. Pořadatelé měli k dispozici ukázky naší tvorby dva měsíce dopředu, věděli, s čím přijedeme a jak se prezentujeme. Na této akci v minulosti vystoupily kapely, které hrají mnohem tvrdší styl než my a problémy tohoto typu nikdy nenastaly. Považujeme toto za amatérismus a velkou ránu hudbě samotné. Tyto akce se přeci dělají pro lidi a oni by měli mít to nejdůležitější slovo, které by pořadatelé měli brát v potaz,“ vzkázali muzikanti. 

Ti zároveň ocenili publikum, které mělo One Spirit ocenit potleskem a závěrečným aplausem. Táborská kapela v závěru ještě jednou poděkovala a vzkázala, že už na Českobudějovickém adventu nikdy nevysotupí. „Neznamená to však, že bychom vůči "Budějovičákům" cítili zášť. Naopak, vaše podpora nás určitě požene k tomu, abychom se za Vámi vrátili. Ještě jednou se omlouváme. Mrzí nás to. Rocku zdar,“ končí vyjádření.

O předčasném ukončení koncertu rozhodla Lenka Střítecká ze společnosti Art4promotion, která adventní program v centru Českých Budějovic pořádá. Pro Budějckou Drbnu zároveň vysvětlila, proč tak učinila. 

„Já jsem zkrátila ten koncert, protože charakter té kapely byl hodně rockový. Měli tři elektrické kytary a velké bicí a zvukově to nešlo vměstnat do atmosféry toho adventního pódia,“ řekla redakci. 

„Nebylo to nic proti kapele One Spirit, ale šlo čistě o to, že programový ředitel udělal chybu, že tenhle hodně rockový žánr dal na adventní sobotu odpoledne. Produkční je s nimi v kontaktu. Šlo čistě o to, že jsou velký rockový band, který tu sobotu přebíjel tu vánoční atmosféru a zvukově se nedal vměstnat do toho perimetru adventního pódia. Bylo to moje rozhodnutí a já si za ním stojím. Bylo to moc rockové a moc hlasité,“ popsala Střítecká. 

Budějcké vánoční trhy patří podle Britů mezi nejhezčí v Evropě

Českobudějovické adventní trhy patří podle britského magazínu The Times mezi nejkrásnější trhy v Evropě. V žebříčku 24 nejhezčích trhů se ty v Českých Budějovicích a Českém Krumlově umístily na devátém místě. Podle Britů mají z celé Evropy...

V souvislosti s programem se řeší také koncert další kapely. Již zhruba 30 let vystupuje Rozkrock především v Českých Budějovicích a okolí. Na Českobudějovickém adventu ale zahraje ve čtvrtek 21. prosince od 20 hodin pod názvem Pavel Přenosil & The Band. Pořadatelé i zástupci kapely sdělili, že k tomu došlo po vzájemné dohodě s ohledem na charakter akce. 

Pro akci kapela připravila upravené vystoupení. „Zahrají pomalejší věci i něco vánočního,“ řekl redakci programový ředitel adventu na náměstí Roman Havel

Českobudějovické adventní trhy patří podle britského magazínu The Times mezi nejkrásnější trhy v Evropě. V žebříčku 24 nejhezčích trhů se ty v Českých Budějovicích a Českém Krumlově umístily na devátém místě. Podle Britů mají z celé Evropy nejkrásnější atmosféru.

Českobudějovický advent začal v Budějcích 18. listopadu a potrvá až do 6. ledna. Adventní městečko v letošním roce tvoří zbrusu nové stánky, které pro město vyrobila firma Nema ze dřeva z Novohradských hor. Nechybí unikátní ledové kluziště kolem Samsonovy kašny, perníková vyhlídková věž, dřevěný altán Zvonička, Ježíškova dílna, vánoční foto point a mnoho dalšího. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Libor Staněk

Štítky advent, české budějovice, hudba, program, koncert, one spirit

Kapele ukončili koncert na náměstí. Moc rockové, tvrdí pořadatelé adventu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.