Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kapela Melodikum je minulostí. Přichází Simply The Show

PR článek

Šestičlenná hudební parta z okolí Budějovic už od roku 2016 ráda boří zažité představy o zábavových kapelách a čerstvě změnila svůj název. Začátky, vývoj i plány jedné z nejvyhledávanějších kapel z jihu Čech nám přiblížil Aleš Dokulil – zpěvák, speaker a manažer projektu Simply The Show.

Kapela Melodikum se v posledních letech stala mezi kulturně aktivní veřejností poměrně známým pojmem, ale určitě se najdou i mnozí, kteří o vás ještě neslyšeli. Pojďme vás těmto čtenářům přiblížit.
Samozřejmě, vždyť na hudební scéně je spousta hudebních těles. Jelikož nejsme autorský projekt s vlastní tvorbou, neoslovujeme veřejnost skrze rádiové či televizní vysílání ani streamovací platformy. V kostce by se dalo říci, že jsme zábavovou kapelou nové generace. Svou audiovizuální show nabitou zahraničními i českými hity vozíme každoročně zhruba na stovku společenských událostí různého typu. Povědomí si budujeme každou odehranou akcí a tím, jaký dojem na publikum a pořadatele uděláme. Konkrétně u večírků, plesů a svateb bývá hudba stěžejní, avšak často velmi podceňovanou složkou. A jelikož naším cílem je posouvat i běžné společenské události na výjimečnou úroveň – což dokáže pouze kvalitní a skutečně živá energická produkce – děláme leccos jinak, než bývá u většiny kapel zvykem.

Co vás k tomu přimělo a v čem ta odlišnost spočívá?
Jakýkoliv hudební projekt, jehož jsme byl každý v minulosti součástí, měl své mouchy. Teď však máme příležitost dělat vše nejlépe, jak umíme, v našem kolektivu panuje rodinná atmosféra a navíc máme dlouhodobě i společnou vizi. A nejčastější slabinou v řadě kapel bývá právě týmová nestálost. V nemalé části z nich se v rámci šestičlenné sestavy během pár měsíců jednorázově setká a následně vystřídá i přes dvacet hudebníků. U některých kapel je to standard, který se i přes hráčské dovednosti negativně promítá do kvality, dynamiky a vnitřní chemie. Dalším nešvarem jsou takzvané samohrajky, kterými si hudebníci významně ulevují. Spoléhají přitom na to, že většina posluchačů v publiku není schopna rozeznat, zda se jedná o opravdové hráčské umění nebo jen o předem nahraný playback či doprovod.

To se dá přece pochopit, zvlášť u hudebních sestav s užším složením…
To ano, nicméně najdete i vyhledávané a početné kapely, kde až devadesát procent toho, co slyšíte a co se tváří jako řemeslo, je jen hudební podklad stažený z internetu. Kritičtější kolegové z branže to označují doslova jako podvod a z podstaty věci s nimi nelze nesouhlasit. Mezi další slabiny pak patří i lámaná angličtina. My svou produkci a kvalitu stavíme na stálém a sehraném jádru, na stoprocentně živé produkci bez jakýchkoliv zmíněných podkladů a čerpáme ze svého hudebně-jazykového vzdělání. Díky stálé sestavě si můžeme dovolit zahrát živě i odvážnější tituly s pestrou zvukovou a vokální škálou, mnohdy i s vlastními aranžemi. Předchází tomu sice stovky hodin příprav, ale je to tvůrčí práce, která nás baví. A kromě toho si nás publikum snáze zapamatuje. Je to takový náš rukopis.

Vaši kapelu leckdo pozná už na první poslech i pohled, to je pravda…
Faktem je, že hudební sluch mají jen někteří, ale očima “posloucháme” všichni. A jelikož jsme často součástí významných reprezentačních a životních událostí, zakládáme si i na dokonalé vizuální stránce. Na našem pódiu nenajdete žádné přebytečné věci jako lampičky, židle nebo notové stojany, chceme publiku předávat energii, která je cítit i vidět. Nedílnou součástí naší show se stala i rozsáhlá sbírka nepřehlédnutelných elegantních i extravagantních koncertních outfitů pro každou příležitost. Ve spojení s vlastním ozvučením, osvětlením a propracovanou choreografií se skutečně jedná o komplexní audiovizuální zážitek, který z vystoupení kapely dělá unikátní show, a to nejen na poměry domácího regionu.

Takže to všechno reflektuje název, kterým se nově prezentujete? Je to prostě show...
Přesně tak. Ačkoliv značka Melodikum se již v mnoha lokalitách stala “love brandem”, pořád se k ní váže i historie, která je zcela odlišná od toho, kam jsme se během posledních let posunuli a od toho, kam se chceme ubírat. Název Simply The Show je snadno srozumitelný jak pro české, tak zahraniční publikum. Trefně vystihuje celý koncept, a to včetně vazby na zmíněné vlastní technické zajištění, které je významnou ingrediencí pro nezapomenutelný celkový dojem z produkce v tom nejlepším slova smyslu.

A to ozvučení a osvětlení je nutnou podmínkou pro vaše vystoupení?
Technický support nám zajišťuje společnost Jaudio. Troufám si říci, že ve vybraných krajích se jedná o jednu z nejlepších firem svého druhu a my jsme za tuto spolupráci velice rádi. Kolegové z týmu Jaudio s námi ročně absolvují desítky událostí, jsou s námi skvěle sehraní a stejně jako my neumějí dělat věci napůl. Přesvědčili jsme se, že díky této synergii dokážeme publiku a klientům doručit show, která bude jako celek o sto procent atraktivnější, než v případě externích dodavatelů, kteří pracují jinak nebo se kterými se potkáváme poprvé. Tato technika je doporučeným řešením, pro události do tisíce hostů máme na výběr z několika balíčků, kde kombinujeme špičkové ozvučení, osvětlení, LED obrazovky a doplňkové efekty. Pro drobnější události máme variantu, kde je veškerá adekvátní technika již v základní ceně kapely.

A kdo vaši produkci vyhledává nejčastěji?
Portfolio našich klientů je velmi pestré. Jsou mezi nimi velké korporace i menší firmy, města, obce, budoucí maturanti, snoubenci z mnoha koutů Česka a přibývá i těch zahraničních, aktuálně máme zkušenosti s publikem z více než dvaceti zemí. Jedná se o klienty, kteří plánují večírek, výročí nebo kulturně-společenskou událost a jejichž cílem je dopřát sobě a všem přítomným atraktivní a mimořádný zážitek, který uspokojí široký vzorek publika včetně náročnějších fajnšmekrů. Ruku v ruce s tím jde i náš unikátně sestavený a osvědčený playlist.

Liší se nějak vystoupení na události pro tisíc hostů od soukromé oslavy narozenin?
Nikdy neděláme kompromisy, a to ani co do počtu hudebníků, každý z šesti členů je nepostradatelný. Ať už se jedná o událost v Praze, ve Vídni, doma v Českých Budějovicích nebo v párty stanu uprostřed odlehléhlo soukromého areálu, vždy podáváme stejný výkon, liší se pouze rozsah technického zajištění odpovídající velikosti akce.

A co obchodní a finanční stránka věci?
Jsme si vědomi, že v domácím regionu nejsme nejlevnější šestičlennou kapelou, v cenách pochopitelně každoročně zohledňujeme průběžné investice i aktuální míru inflace. Troufám si však směle tvrdit, že máme výborný poměr ceny, kvality a výkonu, a to jak na regionální, tak republikové poměry – řada klientů dokonce bývá cenou velmi mile překvapena. Dokážeme totiž doručit současně energii kvalitního DJe i slavnostní dojem hodný početného orchestru, oproti autorským kapelám pak nabízíme širší žánrový záběr i rozsah. A zatímco samotné hodinové vystoupení renomované autorské kapely vyjde klienta na cenu nového osobního vozu, u nás za zlomek ceny získá reprezentativní a zcela profesionální komplexní řešení. Je možné si zvolit kratší koncertní variantu i obsáhlou celovečerní produkci, v obou případech provedeme publikum napříč největšími hity mnoha dekád i žánrů, a to velmi poutavou formou. Nad rámec toho se můžeme postarat o odmoderování celé události, technický tým disponuje i zastřešením a pódiovými sety.

Kdy a kam na vás mohou čtenáři vyrazit? Chystá se i nějaký koncert Simply The Show pro veřejnost?
Příležitostí bude spousta, hrajeme prakticky celý rok a události se již rýsují na další tři roky. Až se bude blížit nějaká akce ve veřejném prostoru, například v rámci městských slavností, budeme o tom včas informovat na sociálních sítích, případně i na svém webu. Se změnou názvu jsme znovu na začátku a plní sil, máme spoustu plánů a budeme pracovat na tom, aby byla naše show stále lepším a unikátním zážitkem, který stojí za to vidět – to nás baví nejvíc! Těšíme se na společná setkání!

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky simply the show, kultura, pozvánka, hudba, koncert

Kapela Melodikum je minulostí. Přichází Simply The Show  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.