Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Hřebčinec zve na prohlídku, muzeum pořádá procházku městem

Hned několik zajímavých akcí hostí o víkendu České Budějovice a další místa na jihu Čech. Dnes večer můžete vyrazit do Kotvy za živou hudbou, v sobotu je na programu procházka Táborem či komentovaná prohlídka Zemského hřebčince Písek.

Pátek 12. ledna

Živá hudba v Kotvě

Budějcký Biograf Kotva láká dnes na Večer s živou hudbou, který začíná v 19:00 hodin. Lidé se mohou těšit na Simonu Krajíčkovou (zpěv), Jana France (kytara) a Annu Čápovou (housle) a jejich multižánrový repertoár. Vstup je zdarma, pořadatelé ale doporučují rezervaci na čísle 737 991 723.

Večer u deskových her

Budějcký deskoherní klub - DEKL - zve na pravidelné hraní v klubových prostorech na Jeronýmově ulici. Dnešním tématem jsou závodní hry a přijít mohou i úplní nováčci. Ti, kteří nejsou členy spolku, zaplatí jednorázově sto korun. Akce začíná v 17:00 hodin.

Sobota 13. ledna

PokéTour v Budějcích

Nákupní centrum Géčko hostí v sobotu od 10:00 do 18:00 hodin PokéTour České Budějovice. Na programu jsou burza a výměna karet, soutěže a hry a nejrůznější vzdělávací program pro fanoušky Pokemonů. Vstupné je zdarma. 

Muzeum zve na procházku městem

Husitské muzeum v Táboře pořádá v sobotu od 14:00 do 16:00 hodin další setkání na Žižkově náměstí. „Již po šesté se setkáme u tématu Židé v Táboře. Tentokrát si připomeneme terezínský rodinný tábor, kam bylo zařazeno i několik táborských Židů. Právě jejich osudy si více přiblížíme během tradičního sobotního putování. Program připravily Jitka a Lenka Vandrovcovy,“ zvou pořadatelé.

Prohlídka hřebčince

Zemský hřebčinec Písek pořádá v lednu pravidelné komentované prohlídka a jedna taková se koná už v sobotu. Plné vstupné stojí 150 korun, zlevněné 75 korun. 

„Zemský hřebčinec Písek zve na pravidelné komentované prohlídky pro veřejnost. Unikátní historický areál z roku 1902 je živou národní kulturní památkou. Při prohlídce se seznámíte s minulostí i současností chovu plemenných hřebců a plemenitby v Písku, navštívíte expozici a kancelář velitele hřebčince, projdete se stájemi a jízdárnami, ukážeme vám zrekonstruované kolbiště i mladé policejní koně ve výcviku,“ vzkázali organizátoři. Vypsané jsou už i další lednové termíny.

Neděle 14. ledna

Večerní turnaj

Budweis Discgolf Club pořádá v neděli od 17:00 hodin turnaj v areálu českobudějovického Složiště. Na místě budou nasvícené koše, účastníci turnaje se musí registrovat a přinést si UV lampu a glow disky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kultura, jihočeský kraj, program, pozvánka

KULTURNÍ TIPY: Hřebčinec zve na prohlídku, muzeum pořádá procházku městem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.