Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihočeská filharmonie bodovala v Paříži. Chystá novou nahrávku se světoznámým hudebníkem

Jihočeská filharmonie má za sebou úspěšnou návštěvu Paříže. Do francouzského města se vydala jako doprovod světoznámého hudebníka, skladatele a akordeonisty Richarda Galliana. Na konci tohoto roku se s ním dokonce chystá nahrát další skladbu.

Do Paříže se Jihočeská filhramonie vydala na konci ledna. Důvodem návštěvy byl koncert světoznámého hudebníka, skladatele a akordeonisty Richarda Galliana, které filharmonie doprovázela. Podle ohlasů šlo o zážitek, který si budou Pařížené dlouho pamatovat. „Byli jsme moc rádi, že jsme si mohli zahrát se skvělým muzikantem, jako je Richard Galliano, v tak významném sále," komentoval ředitel Jihočeské filharmonie Otakar Svoboda.

Kromě toho se filharmonie s hudebníkem domluvila na další spolupráci. „Galliano nahrál už před dvěma lety s Jihočeskou filharmonií desku s názvem Madreperla. Teď jsme domluvili další pokračování naší spolupráce na skladbě Oratorium, kterou by měli společně nahrát na konci roku 2024. Tato skladba bude předznamenáním celého dalšího alba,“ řekl náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro kulturu Pavel Hroch (Jihočeši 2011).

Kromě koncertu v Salle Gaveau zahrála Jihočeská filharmonie také na české ambasádě v Paříži. Tam se podle Hrocha domlouvala tak možná spolupráce s francouzským městem Bourges, které bude v roce 2028, stejně jako České Budějovice, Evrospkým hlavním městem kultury.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeská filharmonie

Štítky Jihočeská filharmonie, Paříž, hudba, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská filharmonie bodovala v Paříži. Chystá novou nahrávku se světoznámým hudebníkem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.