Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hudební festival Přeštěnice se v letošním roce neuskuteční

PR článek

Jeden z nevýznamnějších jihočeských festivalů s více jak dvacetiletou tradicí Open Air Music Fest Přeštěnice se v letošním roce neuskuteční. Pořadatelé se rozhodli udělat pauzu.

„Řešíme, jak pokračovat dál, zamýšlíme se nad novou koncepcí a v neposlední řadě hledáme partnery, kteří by nám s festivalem pomohli,“ vysvětluje Josef Kašpar, zakladatel a dramaturg festivalu.

Akce, kterou v minulosti navštěvovaly tisíce fanoušků a na které vystoupily stovky domácích a zahraničních interpretů se stejně jako ostatní podobné akce musí vyrovnávat se zvýšenými náklady především na honoráře a služby. Zatím poslední ročník proběhl v roce 2023 za účasti kapel jako Mirai, Rybičky 48, Wohnout a spousty dalších. Festival nabízel nejen několik hudebních scén, ale také divadelní a další interaktivní program. Podporoval mladé a nové talentované kapely z jihočeského regionu. Není bez zajímavosti, že byl jednou z akcí, na kterých začínaly svou kariéru dnes už slavné kapely jako zmiňované Rybičky48, Vypsaná fixa nebo úplně na začátku skupina Kryštof.

Festival vznikl v roce 2001 v Milevsku, v roce 2003 se přestěhoval do nedaleké Přeštěnice. Díky své rodinné a pohodové atmosféře se záhy stal oblíbenou akcí. Rozmach festivalu ale zastavil covid a v loňském roce dramaticky narůstající náklady. Festival je členem asociace FESTAS. Další informace o festivalu najdete na webu www.prestenice.cz.

„V tuto chvíli to tedy neznamená úplný konec našeho festivalu, ale zodpovědně hledáme koncept, který nám bude dávat nejen ekonomickou jistotu festivalu, ale zachová také atraktivitu na které nám záleží a na kterou jsou naši návštěvníci zvyklí,“ zdůrazňuje Josef Kašpar.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, hudba, Přeštěnice, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební festival Přeštěnice se v letošním roce neuskuteční  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.