Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Výstava HOBBY hlásí rekordní návštěvnost, na akci dorazilo téměř 42 tisíc návštěvníků

Návštěvnost letošních ročníků výstavy HOBY a veletrhu CZECH FOOD EXPO byla rekordní. Na Výstaviště přišlo bezmála 42 tisíc. Na výstavě a veletrhu se představilo celkem přes 400 vystavovatelů. Doprovodný program nabídli závody RC modelů a kuchařskou show.

Nedělním odpolednem skončil 31. ročník výstavy HOBBY a 2. ročník národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO. Na českobudějovické výstaviště letos dorazilo celkem 41 777 návštěvníků, což bylo o 3 500 více než loňský rok. Na HOBBY se představilo přes 300 vystavovatelů, na CZECH FOOD EXPO přes 100 vystavujících.

Tradiční akce na českobudějovickém výstavišti letos nabídla rozšířenou sekci karavanů, vestaveb a příslušenství nebo větší nabídku zahradní a komunální techniky. Velký zájem byl také o výstavu rallye vozů nebo víkendovou RC truck show. Děti si jako tradičně užily HOBBY dětský svět a zaujal také HOBBY sport.

„Počasí nám tentokrát opravdu přálo, máme skvělé odezvy jak od vystavovatelů, tak od návštěvníků. Ti, jak se ukázalo, měli velký zájem nejen tradičně o sazenice a sadbu, ale také například o zahradní a hobby techniku, kterou zde kupovali,“ řekl předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Souběžně s výstavou HOBBY se už podruhé konal národní potravinářský veletrh CZECH FOOD EXPO. Představili se výrobci a producenti nejen z celé České republiky, ale nově také ze Slovenska. Druhý ročník hostil o 40 procent více vystavovatelů na téměř dvojnásobné výstavní ploše než tomu bylo na prvním veletrhu loňský rok. Prezentovány byly produkty se značkami kvality jako Regionální potravina nebo Klasa. Vyhlášeny byly výsledky soutěže Chutná hezky. Jihočesky.

„Zájem návštěvníku o kvalitní a bezpečné české potraviny, prezentované na druhém ročníku národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO, byl obrovský. Už teď přemýšlíme, jak vyhovět všem vystavovatelům a veletrh příští rok rozšířit, a ještě více podpořit malé, střední i velké české producenty a potravináře,“ uvedl Mojmír Severin.

Velký zájem byl i o doprovodný program na podiu. Ten nabídl ukázky pečení pod taktovkou Chlebového someliéra i řadu kuchařských a cukrářských show. Vystoupila například Alice Bendová, kuchař Ondřej Slanina a cukrářka Mirka Van Gils Slavíková.

Každý den byl jinak tematicky zaměřen, vařilo se z regionálních potravin, které si mohli návštěvníci většinou rovnou na veletrhu zakoupit.

„Nově byl veletrh rozšířen také o Staročeskou hospůdku, expozici pekárny či rožnění býka. To vše vytvořilo velmi voňavou a příjemnou atmosféru rekordního 2. ročníku CZECH FOOD EXPO,“ doplnil obchodní ředitel Výstaviště Jan Kuběna.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Výstaviště České Budějovice

Štítky HOBBY, CZECH FOOD EXPO, výstaviště, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava HOBBY hlásí rekordní návštěvnost, na akci dorazilo téměř 42 tisíc návštěvníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.