Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Vyražte na rodinný festival do Mirotic, nebo na leteckou show do Jindřichova Hradce

Víkend se blíží a ani tentokrát se při něm nebudete na jihu Čech nudit. Napříč celým krajem se totiž koná hned několik zajímavých akcí, které si nesmíte nechat ujít. Vyrazit můžete například na Otáčivé hlediště do Českého Krumlova, na festival loutek a hudby do Mirotic nebo na Street food festival do Týna nad Vltavou.

Pátek 2. srpna

Mirotické setkání loutek a hudby

Již tradiční multižánrový rodinný festival Mirotické setkání loutek a hudby vás zve na svůj 21. ročník. Chybět na něm nebudou divadelní představení pro děti i dospělé, koncerty, ani doprovodný program a kvalitní občerstvení. Program festivalu začíná v pátek 2. srpna ve 13:00 a potrvá až do soboty večer. Těšit se můžete například na Divadlo Víti Marčíka nebo koncerty kapel Sám se sebou a Timudej.

Egon Schiele v zámecké zahradě

Vyrazit můžete také do zámecké zahrady v Českém Krumlově, kde bude taneční soubor Jihočeského divadla hrát na otáčivém hledišti představení Egon Schiele – Autoportrét. Jedná se o taneční divadlo inspirované detaily z obrazů či kreseb Egona Schieleho – jako jsou dlouhé ruce, pronikavé oči, erotický výraz tváře, dynamické gesto postavy – ale i ze slov jeho básní a dopisů. Inscenace se hraje v pátek i v sobotu. Představení začíná ve 21:30 a výše vstupného se pohybuje okolo 1200 korun.

Sobota 3. srpna

Letecký den v Jindřichově Hradci

Letiště Jindřichův Hradec zve tuto sobotu všechny příznivce leteckého sportu na Letecký den s Martinem Šonkou. Těšit se můžete na Pterodactyl flight, skupinové vystoupení dvou Zlínů Z-50, výsadky parašutistů nebo vystoupení se zemědělským letounem Z-37 Čmelák. Nebude chybět ani vydatné občerstvení a doprovodný program v podobě skákacího hradu nebo závodů šlapacích letadel. Vstupné na místě je 270 korun.

Street food festival v Týně nad Vltavou

V sobotu 3. srpna ochutnáme v Týně nad Vltavou to nejlepší ze světové kuchyně. Do Tyršovy ulice totiž zamíří Street food festival, který je součástí Vltavotýnského kulturního léta. Vybrat si budete moct ze široké nabídky specialit, jako jsou trhaná masa, šťavnaté burgery, asijské dobroty, sušení červíci, africké menu či indonéské speciality. Pro příznivce sladkého pak akce nabídne například španělské churros či lehké makronky.

Neděle 4. srpna

Porcinkule v Jindřichově Hradci

Na první srpnový víkend připadá v Jindřichově Hradci tradiční jindřichohradecká pouť Porcinkule. Ulice v centru města tak budou patřit stánkům s nejrůznějším zbožím. Těšit se můžete na množství pouťových atrakcí na parkovišti Jitřenka a Tyršově stadionu nebo na jarmark, řemeslné trhy a spoustu dalších lákadel.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Mirotického setkání loutek a hudby

Štítky kulturní tipy, loutky, festival, Mirotice, letadla, jídlo, kultura, pouť, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Vyražte na rodinný festival do Mirotic, nebo na leteckou show do Jindřichova Hradce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.