Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravní podnik připravil unikátní rockový koncert v depu a den otevřených dveří

Jedinečný zážitek v podobě rockové party v autobusovém depu připravil českobudějovický dopravní podnik. Koncert se uskuteční v předvečer letošního Dne otevřených dveří. Jedná se o další příspěvek k letošním oslavám 750 let od založení Českých Budějovic.

Unikátní prostředí autobusového depa a zajímavý hudební program čekají návštěvníky akce s názvem 1st Rock in Depo, kterou pořádá českobudějovický dopravní podnik. Koná se v pátek 22. května od 19 hodin v areálu vozovny Dopravního podniku města České Budějovice v Novohradské ulici.

Na stejném místě se hned následující den bude konat od 10 do 16 hodin Den otevřených dveří s bohatým programem pro celou rodinu.

1st Rock in Depo je historický první rocková party v největší garáži ve městě. Návštěvníci se mohou těšit na bubenickou show v podání Wild Sticks, hudební vystoupení španělsko-české kapely Extraditables, dívčí rockovou kapelu The Apples a českobudějovický Rozkrock.

Celá party se odehraje v netradičním prostředí haly autobusového depa a slibuje nezapomenutelný zážitek. Vstupenky stojí symbolických 75 korun a jsou v předprodeji v kanceláři Dopravního podniku v Mercury Centru, v Turistickém informačním centru na radnici a případně v den konání na místě akce. Kapacita je ale omezena.

Sobotní Den otevřených dveří, který bude následovat hned druhý den po koncertu, nabídne kromě prohlídky vozového parku a zázemí dopravního podniku také spoustu zábavy a zajímavostí pro děti i dospělé. Připraveny jsou nafukovací atrakce pro děti, malování na obličej, jízdy na Segwayi a elektrokoloběžkách, jízdy na šlapacích autech, dále ukázky práce Policie České republiky, hasičů, Městské policie a mnoho dalšího.  Součástí programu bude také bubenická show a workshop.

V rámci Dne otevřených dveří jsou připraveny jízdy historickými autobusy a trolejbusem každých 30 minut z vozovny v Novohradské a z Mariánského náměstí. Od 9:30 do 10:00 bude přehlídka historických autobusů na náměstí Přemysla Otakara II. s následným odjezdem do depa. Zájemci o návštěvu Dne otevřených dveří mohou využít tento netradiční způsob dopravy zdarma. Odpoledne se navíc uskuteční speciální spanilá okružní jízda všech historických autobusů městem. Odjezd
z autobusového depa v Novohradské bude v 15 hodin.

Vstup na Den otevřených dveří i jízdy historickými vozy jsou pro všechny zdarma. V době konání akce bude probíhat rekonstrukce Novohradské ulice. Z toho však nemusí mít návštěvníci obavy. Příjezd k areálu veřejnou dopravou i parkování automobilů u depa bude po domluvě se stavbou umožněno.

Na obě akce zve místopředseda představenstva Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš: „Rád bych pozval všechny zájemce o zajímavé zážitky na rockovou party v depu i na Den otevřených dveří. Naším cílem bylo připravit opravdu bohatý a jedinečný program a připojit se tak další formou k oslavám 750 let města a jsem si jistý, že návštěvníci nebudou zklamaní.“

Tisková zpráva

Štítky Dopravní podnik, den otevřených dveří, dopravní společnost, České Budějovice, koncert, slavnost, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik připravil unikátní rockový koncert v depu a den otevřených dveří  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.