Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bohaté, ale krátké. Zahájení Budějovického Majálesu bavilo, sneslo by však víc

Parádní vstup zaznamenali organizátoři Budějovického Majálesu do studentského týdne ještě večer před. Na náměstí Přemysla Otakara II. začal včera ve 21:00 kulturní program, který byl předzvěstí toho, co přijde. V oknech Domu umění se postupně vystřídali stepaři, muzikanti i artisté.

Že vše brzo vypukne naznačovali bmx rideři, kteří na náměstí začali předvádět své triky ještě před devátou večerní. První zvuky spojené se zahájením se rozezněly krátce po 21:00, kdy Dům umění začal hrát všemi barvami a v oknech se začalo tancovat. Po úvodním projevu a baletním přesunu vystupujících od kašny směrem k Domu umění, dostala prostor kapela Vees.

Její hudební vložka byla skvělá, energická, nicméně překvapivě krátká. Dech se zatajil až v závěru, kdy přišel hřeb večera - vertikální akrobatická show. Tu měl na starosti Cirkus Mlejn. Vše ale bylo pečlivě nachystáno, a tak se přihlížející mohli kochat jejich vystoupením a nemuseli mít strach o jejich zdraví. Jen škoda, že tím program skončil. Úvod by si zasloužil ještě o kapku (ne ale deště, který se Budějcím vyhnul) více.

Štítky Přemysl Otakar II., Dům umění, umění, okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohaté, ale krátké. Zahájení Budějovického Majálesu bavilo, sneslo by však víc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.