Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Beseda o sýrech, HE band, ale i start Umění ve městě. To jsou tipy pro tento týden

Kulturní dění v Budějcích nás stejně jako počasí nepřestane mile či nemile překvapovat. Těšit se čtrnáct dní před prázdninami můžete na zajímavé přednášky, hudební zážitky, taneční večírky či neobvyklé výstavy.

Semifinále hudebního klání se blíží

Trochu tvrdší muziky bude k poslechu i k zapaření v pátek ve Velbloudu. Od 20:30 uslyšíte kapely Orphan, Impuritum a Commodore 64.

Tančení a zase tančení

Nohy v klidu nenecháte ve středu v Café Klubu Slavie, kde proběhne tradiční akce s názvem Tančírna. Latinsko-americké tance se naučíte od 20 hodin díky profesionálním tanečníkům.

Legendární rádiová dvojice Twisted:Minds, DJ Pe:te a DJ Micros, vás v pátek dostanou do té správné taneční nálady. Drumandbassový mejdan Somersby Gangster Trippin vypukne v Café Klubu Slavie od 21 hodin.

Další akce s názvem Popcornování je na programu v sobotu v Café Klubu Slavie. Tentokráte uvidíte od 21 hodin snímek Jackie Brown od kultovního režiséra Quentina Tarantina.

Výroční koncert

Českobudějovický sbor Carmína pořádá k 750 letům založení Budějc koncert, na kterém vystoupí devět pěveckých oddělení, což znamená více jak 260 dětí. Koncert proběhne v pátek od 18 hodin v Divadelním sále DK Metropol.

Umění ve městě

Osmý ročník Umění ve městě odstartuje ve čtvrtek od 18 hodin na náměstí Přemysla Otakara II. vernisáží výstavy za doprovodu kapely Jamchesra. 

Předvádění lidových řemesel

Galerie Na dvorku pořádá ve čtvrtek ukázku dvou řemesel. Podmalbu na skle bude předvádět od 12 do 18 hodin Jiří Honiss a pletení uměleckých výrobků ze slámy Olga Stehlíková.

Dobrodružství s technikou

Interaktivní výstava nejenom pro žáky základních škol je připravena ve čtvrtek na českobudějovickém výstavišti. V pavilonu T1 si od 10 do 18 hodin budete moci vyzkoušet ovládání kvadroptéru pomocí gest, řídit kolové vozítko pomocí tabletu, měření síly, vyrobit elektrickou energii šlapáním na kole a mnoho dalších zajímavých technických aktivit.

Beseda o sýrech

Olivier food pořádá ve čtvrtek od 16:30 besedu o sýrech, kterou vyvrcholí týden ochutnávek v jejich restauraci. Beseda bude v salonku.

HE band

Ve středu od 20 hodin zahraje oblíbená budějcká skupina HE band před klubem K2. Vstup na akci je zdarma.

Red Bull Tour Bus & Rock for People Warm Up Tour

Náplavka u Dlouhého mostu bude ve čtvrtek hostit zajímavou akci. Přijede na ni autobus. To by nebylo až tolik zvláštní, kdyby nebyl hudební. Vystoupí na něm třeba velmi známý skladatel a multi-instrumentalista z Velké Británie The PETEBOX nebo Vladimir 518. Začátek akce, která je zdarma, je v 19 hodin.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky umění, sýr, České Budějovice, výstava, přednáška, Commodore 64, Quentin Tarantino, Přemysl Otakar II., Vladimir 518, Olga Stehlíková, Rock for People, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Beseda o sýrech, HE band, ale i start Umění ve městě. To jsou tipy pro tento týden  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.