Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Festivaly, divadla, letní kina i řemesla, to vše tento týden v Budějcích

Letní pohodu prohloubí i kulturní dění v jihočeské metropoli. Děti se mohou těšit na další pohádky na nádvoří radnice, mladí na rockový festival Pardál fest a starší na recitál Karla Plíhala.

Město v nejlepších letech

Vernisáž výstavy, kterou uvidíte v radniční výstavní síni, proběhne v úterý od 17 hodin. Na výstavě najdete 25 panelů se zajímavými tématy z historie města, které budou doplněny o zajímavé předměty z minulosti Českých Budějovic.

Léto ve městě

Nádvoří radnice rozezní v úterý Karel Plíhal. Jeho recitál si poslechnete od 20 hodin. (RECITÁL PŘELOŽEN NA 27. 7.)

Ve středu čeká děti na nádvoří radnice loutková pohádka s názvem Na stříbrných horách a O krásné Janičce. Téměř divadelní společnost začne hrát od 18 hodin.

Galerie Na dvorku pořádá ve středu od 18:30 taneční večer s hudební skupinou Patrioti.

Romantická komedie, horor i detektivka na motivy hry Oscara Wilda je připravená na čtvrtek na nádvoří radnice. Strašidlo Cantervillské vás pobaví od 20:30.

Náměstí Přemysla Otakara II. zaplaví od pátku do neděle umělečtí řezbáři. Proběhne tam první ročník Oslavy lesa a dřeva, které se ponesou na téma Flora a fauna v českých lesích.

Pohádka o medvědáři jménem Kuba Kubikula se bude hrát v pátek na nádvoří radnice. Divadlo ŠUS začne hrát v 18 hodin pohádku Barbucha.

Ve středu města ve středu

Každou letní středu si můžete přijít před Sokolovnu užít od 20 hodin zajímavý koncert. Tento týden uslyšíte Satisfucktion. Chybět nebude alko i nealko občerstvení.

Předvádění lidových řemesel

Tento týden se ve středu v Galerii Na dvorku naučíte tkát na tkalcovském stavu a malovat na keramiku. Řemesla si budete moci sami vyzkoušet od 12 do 18 hodin.

Central Park Slavie

Jedna z nejoriginálnějších kapel na české hudební scéně zahraje ve středu u KD Slavie. První bude hrát od 19 hodin kapela After Hours a ve 20:30 se můžete těšit na skupinu Vltava.

Ve čtvrtek ožije letní scéna KD Slavie rytmem Salsy. Vystoupení živé kapely La Descarga Salsa Orchestra začne od 18 hodin a pokračovat se bude Rumba Latina after party v Café Klubu Slavie od 22 hodin.

Brutal Assault Warm-up

Metalové kapely zahrají ve čtvrtek ku příležitosti jednoho z nejprestižnějších hudebních festivalů světa ve Velbloud Music Baru. Těšit se můžete na kapely Desire For Sorrow, Dark Angels a Memories of Peril

Veřejné grilování

Pravidelné čtvrteční grilování v parčíku u literární kavárny Měsíc ve dne se tento týden ponese v duchu Mexika. Hudba, jídlo, zpěv i tequila bude od 18 hodin téct proudem.

Letní kino Háječek

Letní kino otevře své brány ve čtvrtek a na programu je od 21:30 promítání filmového drama Příběh kmotra. V pátek si ve stejný čas užijete dramatický snímek Apokalypto. Kino je zdarma.

Pardál fest

Největší letní rocková zábava na jihu odstartuje již tuto sobotu ve dvanáct hodin. První kapela bude hrát od 12:30 a to Wicked Design. Těšit se můžete i na Parkány, Turbo, Tlustou Bertu či Zakázaný ovoce. Festival se bude konat v areálu pivovaru Budějovický Budvar za každého počasí.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky hudební skupina, koncert, nádvoří, radnice, letní kino, České Budějovice, pohádka, Karel Plíhal, divadlo, řemeslo, festival, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festivaly, divadla, letní kina i řemesla, to vše tento týden v Budějcích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.