Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kinematograf bratří Čadíků je fenomén. V Budějcích přitáhl přes tři tisíce diváků

Letošní Kinematograf bratří Čadíků zaznamenal v Budějcích obrovský úspěch. Navštívilo ho 3 500 diváků a celkově se podařilo na dobrovolném vstupném vybrat více než 35 tisíc korun, což je absolutní rekord.

Jen pro srovnání - vloni se vybralo více než 16 tisíc korun. Celkově byla doposud nejvyšší částka z roku 2013 - 18 497 korun. Naopak nejméně se vybralo v roce 2012 - 9 925 korun.

Diváci, kteří přispěli, mohou usínat s dobrým pocitem. Jejich peníze totiž budou tradičně použity na dobročinné účely - tentokrát na Nadaci Charta 77, jejímž hlavním projektem je Konto Bariéry, které pomáhá lidem s handicapem.

„V minulosti již organizátoři kinematografu přispěli například na projekt Pomozte dětem, Konto Bariéry či na fungování Masarykova onkologického ústavu v Brně,“ uvedla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Kinematograf bratří Čadíků sází na české filmy, které u návštěvníků tuzemských kin stále patří k nejoblíbenějším. Letos si Budějčáci užili na náměstí Přemysla Otakara II. snímky Fotograf, Vejška, Hodinový manžel a Tři bratři. První jmenovaný dokonce uvedl sám Karel Roden, který ve filmu hraje hlavní roli.

Foto: kinematograf.cz

Štítky České Budějovice, Kinematograf bratří Čadíků, Nadace Charty 77, Masarykův onkologický ústav, Karel Roden, Charta 77, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kinematograf bratří Čadíků je fenomén. V Budějcích přitáhl přes tři tisíce diváků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.