Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V létě se za kulturu v Budějcích platit nemusí

Letní scéna KD Slavie nabízí příjemné posezení pod hvězdami a poslech zajímavých a Budějčáky oblíbených kapel. Dětská srdce potěší hrané pohádky na nádvoří radnice a mládež středeční koncerty před Sokolovnou.

Léto ve městě

Letní koncert kapely Nezmaři proběhne ve středu na nádvoří radnice od 20 hodin.

Ve čtvrteční podvečer bude nádvoří radnice patřit hlavně dětem. Téměř divadelní společnost bude hrát od 18 hodin loutkové pohádky Zlatá husa a Modrý kahanec.

Ve středu města ve středu

Každou letní středu si můžete přijít před Sokolovnu užít od 20 hodin zajímavý koncert. Tento týden uslyšíte DJ Baloo. Chybět nebude alko i nealko občerstvení.

Letní řemeslné dílny

V Horní Plané budou během prázdnin probíhat řemeslné dílny v rodilém domě Adalberta Stiftera. Ve středu proběhne od 17 hodin Velká cirkusová pohádka na tržnici. Vyzkoušet si budete moci drátenictví, šití, drhání, tvoření korálkových šperků, ketlování, pletení z pedigu, vytváření spon kanzashi, navlékací stavebnice a malované dekorace. 

Předvádění lidových řemesel

Tento týden se ve středu v Galerii Na dvorku přiučíte řezbářské práci a malování na textil. Řemesla si budete moci sami vyzkoušet od 12 do 18 hodin.

Central Park Slavie

Tento týden uslyšíte ve čtvrtek na letní scéně KD Slavie kapelu Rozkrock od 18 hodin. Po nich ve 20:15 zahrají Mustang Bluesride.

Kaplea Empétři vás v pátek roztančí u KD Slavie. Hrát začnou v 18 hodin. Odpočinek přijde hned s druhou skupinou s názvem ONI ve 20:15.

Letní kino Háječek

Promítat se pod širým nebem bude tento týden ve čtvrtek. Kdo navštíví od 21 hodin letní kino Háječek, uvidí českou komedii Vejška. V pátek večer od 21 hodin se bude v kině promítat kultovní snímek Postřižiny.

Bratři Karamazovi zrají jako víno

S přibývajícím věkem se daří skupině Bratři Karamazovi na hudební scéně čím dál tím víc. Posoudit to budete moci sami v pátek na koncertě v Highway 61 Jazz & Bluesovém Clubu od 21 hodin.

Selské slavnosti Holašovice

Od pátku až do neděle bude v malebné jihočeské vesničce Holašovice už osmnáctý ročník Selských slavností. Odstartuje je v pátek polední zvonění holašovické návesní kaple, celodenní program bude pokračovat i v sobotu a v neděli. Slavnosti oficiálně skončí v neděli v 17 hodin.

Křemežský veletrh

Ještě o den dříve začne v Křemži 24. Křemežský veletrh. Už od čtvrteční desáté hodiny nabídne veletrh plný všeho pro domov a zahradu vystoupení kapely Samsonka. V neděli dokonce zahraje od 14 hodin Václav Neckář. Vše zakončí v neděli ve 22 hodin velký ohňostroj.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky koncert, hudební skupina, nádvoří, pohádka, radnice, České Budějovice, slavnost, veletrh, kultura, Adalbert Stifter, Nezmaři, Václav Neckář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě se za kulturu v Budějcích platit nemusí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.