Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pohoda a jazz - heslo tohoto týdne doslova a do písmene

Jihočeský jazzový festival naladí centrum Budějovic do té správné letní pohody. Mimo jazzových rytmů si tento týden vychutnáte i country, a to přímo na náměstí Přemysla Otakara II. Alenky si ve čtvrtek na svůj svátek užijí něžné tóny písní od Lenky Dusilové.

Léto ve městě

V rámci hudebních večerů na náměstí Přemysla Otakara II. uslyšíte v úterý od 19 hodin bluesovou kapelu Kaplan's Friends Blues Band. Ve čtvrtek se pak můžete těšit na country kapelu Weekend.

Ve středu vystoupí na nádvoří radnice Wabi Daněk a Miloš Dvořáček. Celovečerní koncert trampských písničkářů si užijete od 20 hodin.

Loutkové pohádky s názvem Kouzelná píšťalka a Labutí panna jsou pro děti přichystány na nádvoří radnice ve čtvrtek od 18 hodin.

Kouzlo sopránu v průběhu staletí poznáte na varhanním koncertě slavné varhanice I. Slancové a sopranistky A. Hájkové Endress ve čtvrtek v katedrále sv. Mikuláše od 19 hodin.

Ve středu města ve středu

Každou letní středu si můžete přijít před sokolovnu užít od 20 hodin zajímavý koncert. Tento týden uslyšíte kapelu Extraditables. Chybět nebude alko i nealko občerstvení.

Předvádění lidových řemesel

Tento týden se ve středu v Galerii Na dvorku naučíte vyrábět věci z kukuřičného šustí. Dále bude k vidění tradiční předení vlny. Řemesla si budete moci sami vyzkoušet od 12 do 18 hodin.

Letní kino Háječek

Letní kino otevře své brány ve čtvrtek a na programu bude od 20:45 promítání filmu Okresní přebor. V pátek si ve stejný čas užijete dramatický snímek Rivalové. Kino je zdarma.

Jeden den v Orientu

Zažít na vlastní kůži pojem rozmarné léto budete moci ve čtvrtek s taneční skupinou Cetare, která bude tančit v Galerii Na dvorku. Pochutiny dle osvědčených starých arabských receptur zavoní od 19 hodin.

Central Park Slavie

Festival u KD Slavie pokračuje. Ve čtvrtek se můžete těšit na skupinu The Greens a na jednu z našich nejzajímavějších alternativních hudebních ikon, Lenku Dusilovou. Ta představí své čtvrté album Baromantika.

Somersby Gangster Trippin. To je název další akce, která se odehraje v pátek na letní scéně KD Slavie. Jako hlavní hvězdy vystoupí A-Cray a Volume Plus, dále zahrají M4d.doc, Feela, Fury a HellSmith. Akce začíná v 18 hodin.

Jihočeský jazzový festival

Po dva dny si milovníci jazzových rytmů budou užívat v centru města. Další ročník jazzového festivalu zažijete v pátek a sobotu na Piaristickém náměstí. V pátek od 17 hodin uslyšíte skupinu CBS Big Band a hosta Josefa Vejvodu, kapelu Bobesh s hosty (Selina Kiosz a Jiří Halada) či budějovickou skupinu Pampalini funky jam.

Sobotní den oživí od 17 hodin anglická kapela Incognito, dále pak skupina Zeuritía a Výborný trio, což je nová funky jazz formace.

Mezinárodní jazzová setkání

Majitelka jednoho z nejkrásnějších hlasů jazzu a bossa, Ivonne Sanchez, vystoupí v Třeboni na jazzovém festivale, který se koná ve čtvrtek od 17 hodin na Masarykově náměstí. Dále uslyšíte i kapelu Black Buřiňos a String Trio J.A.J.

Letní řemeslné dílny

V Horní Plané budou během prázdnin probíhat řemeslné dílny v rodilém domě Adalberta Stiftera. V sobotu vás čeká art soutěž pro děti. Ti z vás, kteří přinesou do muzea umělecké dílo z recyklovaných materiálů, mohou vyhrát zajímavé hodnotné ceny. Malovat se bude i na obličej a chybět nebudou ani zajímavá řemesla jako výroba parfémů, pyrografie, malování na textil a mnoho dalšího.

Lipno fest

Desáté narozeniny Lipno festu oslavíte v sobotu na pláži Windy Point. V rámci festu vystoupí izraelský hudebník Adam Ben Ezra, který se letos poprvé představí v České republice a jednou z jeho osmi zastávek bude Černá v Pošumaví.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky festival, hudební skupina, jazz, koncert, Lenka Dusilová, České Budějovice, Wabi Daněk, Miloš Dvořáček, Adalbert Stifter, Adam Ben Ezra, Josef Vejvoda, nádvoří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohoda a jazz - heslo tohoto týdne doslova a do písmene  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.