Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zámecká kovárna nabízí během srpnových pátků večerní kování

Zámecká kovárna na zámku v Českém Krumlově je dalším z lákadel, kvůli kterému se tuto nádhernou památku vyplatí navštívit. Pokud chcete zažít skutečně jedinečnou a možná i nezapomenutelnou atmosféru, naplánujte si výlet na některý ze srpnových pátků. Od 20 do 22 hodin se zde totiž koná večerní kování.

Zámecká kovárna je letošní novinkou. Návštěvníci si mohou prohlédnout dobové vybavení, ale přímo i práci kováře v praxi. Dokonce si mohou kování i vyzkoušet. Ve venkovním přístavku jsou pak k vidění různé kovářské práce. Kovárna se nachází v jednopatrovém objektu na I. zámeckém nádvoří. Původně stavba patřila k pivovaru, ale v 17. století byla předělána na kovárnu, která fungovala až do počátku 20. století.

Večerní kování se naposledy uskuteční 28. srpna. Pokud pátky nemůžete, nevadí, i přes den byste si její návštěvu neměli nechat ujít. Expozice je přístupná každý den kromě pondělí, a to vždy od 10 do 18 hodin. Dospělí zaplatí za vstup 40 korun, děti od 3 do 15 let 20 korun. Vstupenky jsou k zakoupení přímo v kovárně.

Foto: Jerzy Strzelecki /commons.wikimedia.org

Štítky kovárna, kování, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámecká kovárna nabízí během srpnových pátků večerní kování  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.