Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Kratochvíli v sobotu zažijete noc, na kterou jen tak nezapomenete

Centrem šestého ročníku Hradozámecké noci se v sobotu 29. srpna stane zámek Kratochvíle, který nabídne program plný renesance. Pokud jste tedy letos tuto památku ještě nenavštívili, v sobotu máte ideální příležitost. Návštěvníky budou provázet andělé, takže zážitek bude zaručen.

„Hlavní program zahájí na Kratochvíli Divadlo T.E.J.P a jeho loutky s představením Originální výstup slovutného provazochodce Saltimbanga, střídat jej budou renesanční tance a před půlnocí melancholická, jímavá hudba raně barokní Itálie v komponovaném koncertu dvou drnkacích nástrojů a mezzosopránu Markéty Cukrové Ty spíš, duše moje,“ uvedla mluvčí NPÚ Jitka Skořepová.

Zajímavá část programu se uskuteční v zámecká zahradě, která se podle slov organizátorů promění tisícem svící a hudbou v nebe na zemi. „Mystický zážitek doplní ohňoví mágové Palitchi s velkolepou ohňovou choreografií. Zahradní pavilon Markéta se stane pavilonem vůní, parfém pro stavitele Baltazara, vytvořený speciálně pro Kratochvilnou Hradozámeckou noc, bude kouzelný večer připomínat ještě řadu dní. Nevšední zážitek pro smysly však poskytne i pohoštění – speciální ovocná aranžmá s květinami,“ přidala mluvčí.

Akce začne v 19:30 a skončí o půlnoci historickým ohňostrojem. Rezervace vstupenek není možná, proto doporučujeme na místo dorazit v předstihu - vstupenky se začnou prodávat v 18:30.

„Zámek bude během Hradozámecké noci přístupný volně, bez průvodce, zato s hudebním doprovodem dobových nástrojů. Vstupní věž zase opanuje renesanční poezie, kterou během večera několikrát probudí absolventi hereckých škol. A v kostele, otevřeném po celý večer, bude v atmosféře příznivé rozjímání a meditaci - za doprovodu fléten a varhan - představen nově instalovaný oltář Klanění Tří králů,“ dodala Skořepová.

Autoři | Foto Diana Dufková

Štítky Kratochvíle, renesance, Itálie, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kratochvíli v sobotu zažijete noc, na kterou jen tak nezapomenete  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.