Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Votvírák, Welcome semester Party, Jaksi Taksi. Konec září a začátek října bude kulturně našlapaný

Nejenom studenti se budou bavit na konci září. Bohatý program je připravený i pro děti a jejich rodiče. Ujít by si neměli nechat akci s názvem Plachanda Open, Den zvířat ani Den architektury.

Obloha v září

Denní i noční nebe poznáte detailně díky akci, kterou v úterý pořádá Hvězdárna a planetárium České Budějovice. Program pro veřejnost začne ve 20 hodin.

Welcome semester party

Na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích začíná nový semestr, a tak Studentská unie vymyslela další skvělý mejdan, který se odehraje v úterý v klubu K2. Nejenom studenti se mohou těšit na dvojku DJ's Endise a Mistrgala, kteří rozjedou hudební smršť od 21 hodin.

Univerzitní Votvírák

Za kolejí K4 se ve středu odehraje další hudební vystoupení - studentský a neziskový jednodenní festival. Nový akademický rok přivítají spolu se studenty od 16. hodiny kapely Akia b.a., Mons Pubis, Bud&Nebo a Schodiště.

Divadelní prohlídka Budějovického Budvaru

Prohlídky budou probíhat tuto a další středu v pivovaru Budvar. Těšit se můžete na hrané scénky v realistických historických kostýmech, to vždy od 19:30.

Koncert k debutovému albu Teď a tady

Českobudějovická písničkářka Adéla Jonášová vystoupí spolu se svými hosty ve středu v Horké vaně. Zpěvačka, kytaristka, klavíristka a hráčka na irské flétny i mandolínu se představí od 21 hodin.

Podzimní Plachanda Open

Sousedská slavnost v Plachého ulici vypukne ve čtvrtek od 15 hodin. Čekat můžete pouliční umělce, otevřené obchůdky, hry i dobroty vyrobené přímo v tamní ulici.

Party na protest proti konci léta

Kaplická kapela JUST pořádá ve čtvrtek v Highway 61 Jazz&Blues Clubu hudební večírek, na kterém krom nich vystoupí i skupina Falešná ozvěna a písničkář Petr Batěk.

A SweetWater Trick

Velešínští A SweetWater Trick patří k jihočeských vůdčím souborům rockového crossoveru. Jejich muzika je plná emocí, přesto dokáže být razantní a rockově neurvalá. V pátek s nimi v klubu Fabrika zahrají OSA Killers, Singhaia a Dětský pokojíček, takže se můžete těšit na pořádně rockovou jízdu. Start ve 20.00.

Jaksi Taksi mejdan

Pražská pop-punková hudební kapela zavítá v sobotu do Café Klubu Slavie. Koncert začne ve 20 hodin.

Punk-rock night

Přátelství. Tak se jmenuje série koncertů jihočeských a rakouských kapel, z nichž další se uskuteční v sobotu ve Fabrice. Ze zahraničí dorazí soubory DirtyWink a Headgrenades, jižní Čechy budou reprezentovat Nohama nad zemí a Proti Zdi. Všechny kapely spojují punk-rockové kořeny, přesto každá kráčí svojí cestou, díky čemuž bude sobotní akce pestrá.

Den zvířat

V neděli oslaví lidé na celém světě Mezinárodní den zvířat, kterým si připomenou jejich důležitou roli v našem životě. Jihočeši budou moci slavit spolu se ZOO Ohrada v Hluboké nad Vltavou, kde bude probíhat komentované krmení a od 15 hodin křest mláděte oslíka. Děti se také mohou těšit na soutěž a výtvarné tvoření. 

Den architektury

Rodiny s dětmi se v neděli stanou na chvíli architekty pod vedením edukátorky Šárky Kosové, která povede od 14 do 16 hodin workshop na náměstí Přemysla Otakara II. Dokončovat se budou mosty vybraných architektů.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky hudební skupina, Votvírák, architektura, České Budějovice, Budějovický Budvar, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Petr Batěk, Adéla Jonášová, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Votvírák, Welcome semester Party, Jaksi Taksi. Konec září a začátek října bude kulturně našlapaný  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.