Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

GLOSA: Uteklo to jako voda... Dnešek je dnem, kdy Marty McFly přicestoval do budoucnosti

Dnešek je velkým dnem... Alespoň tedy pro fanoušky trilogie Návrat do budoucnosti, ke kterým se řadí i má maličkost. 21. října 2015 je totiž datum, kdy má do budoucnosti přicestovat Marty. Cítíte nostalgii? No aby ne!

Osobně si na první setkání s Návratem do budoucnosti moc dobře pamatuji. Byl jsem malý špunt a duo Michael J. Fox a Christopher Lloyd mě učarovalo. Z dvojky jsem byl malinko divoký, těch časových paradoxů tam bylo příliš (mrkněte na Teorii velkého třesku, i Sheldon s tím má problém), ale nakonec i jí jsem podlehl. A trojka? Že je slabá? Bože, chraň...

Pokud jste dvojku, která se z části odehrává právě v roce 2015, dlouho neviděli, dnes máte ideální příležitost si ji pustit a srovnat tehdejší vizi budoucnosti s dnešní realitou. Na létajících prknech se nám mládež po městě neprohání, ale musí se nechat, že leccos scénáristé odhadli dobře - viz například videokonference.

Návrat do budoucnosti natočil v 80. letech Robert Zemeckis, který později stál u zrodu legendárního Forresta Gumpa, kterého mnozí filmoví fanoušci považují za absolutní kinematografický top. Momentálně se v kinech nachází Zemeckisova novinka - Muž na laně.

Do hlavních rolí byla tehdy obsazena dvojice Michael J. Fox a Christopher Lloyd, což byl bezkonkurenční tah. První jmenovaný odstartoval úspěšnou kariéru, která mimo jiné přinesla skvělé válečné drama Oběti války či oblíbenou komedii Doktor Hollywood. Michael  bohužel mnoho let trpí Parkinsonovou chorobu, která jeho herectví takřka udělala přítrž... Christopher Lloyd byl už tehdy zkušený mazák, který měl na svém kontě nejeden kultovní film - ostatně jeho debutem byl Přelet nad kukačím hnízdem! Faktem však je, že pro většinu lidí bude navždy doktorem Emmettem Brownem. Zkrátka ikonická postava.

Návrat do budoucnosti je série, ve které si skutečně sedlo snad všechno... Naštěstí tvůrci stále nepodléhají tlakům a případného remaku se tedy jen tak nedočkáme. Však netřeba nové verze, když ty staré jsou stále dokonalé. Nebo ne?

P.S.: Podívejte se na film Všechny cesty vedou do hrobu. Možná budete překvapeni :-)

Foto: Universal Pictures

Štítky marty mcfly, Emmett Brown, Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti, Christopher Lloyd, Teorie velkého třesku, Robert Zemeckis, Universal Studios, Forrest Gump, Muž na laně, Oběti války

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: Uteklo to jako voda... Dnešek je dnem, kdy Marty McFly přicestoval do budoucnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.