Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový Underworld se natáčel i na jihu Čech

Když se do sebe pustí upíři a vlkodlaci, je to mela. Ostatně to už víme od roku 2003, kdy do kin dorazil první díl kultovní série Underworld. Jak se tato hororová akční jízda bude vyvíjet dál, uvidíme příští rok, na který je naplánovaný pátý díl. Ten se mimochodem mimo jiné natáčel na zámku Hluboká.

Američtí filmaři nebyli jediní, kdo se letos pohyboval po památkách na jihu Čech. Na hradě a zámku v Jindřichově Hradci se natáčí snímek Sofie a frmol byl také na hradě Zvíkov. Německá produkce zde pořizovala záběry pro dvoudílný film Loutkaři a Česká televize zde vytvořila zázemí pro film Hlas pro římského krále věnovaný Karlu IV.

Připomeňme, že vloni se na jihu Čech pohyboval i oscarový herec Adrien Brody. Film Emperor kromě zmíněné legendy z filmu Pianista nabídne například Rutgera Hauera či Olivera Platta. Také se těšíte, až uvidíte výsledek?

Autoři | Foto Screen Gems

Štítky Česko, film, Underworld, Zámek Hluboká, Karel IV. Lucemburský, kino, Adrien Brody, Rutger Hauer, Česká televize, Oliver Platt, Hlas pro římského krále, Pianista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový Underworld se natáčel i na jihu Čech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.