Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Poutník Ladislav Zibura dnes pokřtí svou první knihu

Budějovičák Ladislav Zibura, který se už od 18 let vydává na pěší poutě, nyní zúročil své zkušenosti v knize 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Pokřtí ji dnes ve velkém sálu KD Slavie – návštěvníci se kromě křtu mohou těšit také na groteskní projekci fotografií z cesty do Jeruzaléma, živého klavíristu, hosty a afterparty v Café klubu Slavie.

Večer zahájí Michal Kubala – poutníkův kamarád, který s ním před třemi roky vyrazil pěšky do Jeruzaléma, a prozradí, jak náročné je to chodit se Ziburou. Zibura pak doprovázený živým klavíristou vystoupí s devadesátiminutovou stand-up projekcí o své cestě do Jeruzaléma, kterou v celé republice navštívilo už přes 10 000 lidí. O křest knihy se postará – jak už to k mladému dobrodruhovi patří – jeho máma. Večer pak zakončí autogramiáda a afterparty s country/oldies DJ v Café klubu Slavie.

Knihu vydává nakladatelství Albatros a zároveň vychází také jako e-book a audiokniha. Lístky za 120/90 korun jsou v předprodeji na CBsystemu, kompletní informace o programu večera můžete nalézt na facebookové události akce.

Ladislav Zibura

Ladislav Zibura se narodil 15. června 1992 v Českých Budějovicích. V 16 letech s přáteli začal pořádat festival Budějovický Majáles, ze kterého se jim podařilo vybudovat jednu z největších neziskových akcí v České republice. Na svou první pouť Zibura vyrazil v roce 2011, krátce po maturitě. 900 kilometrů dlouhá cesta do Santiago de Compostela ho nadchla a rozhodl se v poutnictví pokračovat.

Ve stejném roce mladý dobrodruh nastoupil na studium právnické fakulty a mediálních studií na Karlově univerzitě. Po prvním semestru se rozhodl věnovat jen médiím, právnickou fakultu opustil a přihlásil se ke studiu žurnalistiky a hospodářské politiky na Masarykově univerzitě. Karlovu univerzitu už Zibura dokončil, nyní studuje 3. ročník žurnalistiky na Masarykově univerzitě.

Na svou první pouť navázal třemi dalšími cestami – v roce 2012 se vypravil na 1400 kilometrů dlouhou pěší cestu do Říma, v roce 2013 ujel 3 500 kilometrů na kole na cestě k Severnímu moři a nazpět, v roce 2014 pak pěšky ušel 1 400 kilometrů na cestě do Jeruzaléma. Mladého poutníka nemotivuje víra, nýbrž touha po dobrodružství a poznávání lidí.
V současnosti Ziburův příběh sledují lidé z celé republiky – na jeho projekce v různých přišlo už asi 12 000 lidí. Mladý cestovatel už nyní chystá další cestu – v dubnu se chce pěšky vypravit napříč Afrikou. V listopadu také vychází jeho kniha a Zibura vyrazí na tour po Slovensku.

Tisková zpráva

Štítky zibura, křest knihy, Ladislav Zibura, kniha, Jeruzalém, pouť, Michal Kubala, studium, Masarykova univerzita, Albatros, Univerzita Karlova, Afrika, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poutník Ladislav Zibura dnes pokřtí svou první knihu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.