Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Adventní program ještě nabídne divadlo i koledy

Kulturní program Budějovického adventu, který nabídl několik desítek akcí, se pomalu chýlí ke konci. Na co se ještě můžete těšit? Dnes od 13 hodin vystoupí Téměř divadelní společnost, na kterou o dvě hodiny později naváže Divadélko Máma a Táta.

V 17 hodin se představí Nezřízené divadlo a v 18.30 Pohádkové adventní Kino. V pondělí si budete moci zazpívat lidové a vánoční písně či se pobavit s Vehicle Club Bandem. Zítra v podvečer také skončí oblíbená Ježíškova dílna.

Pomyslným vrcholem dne ale bude zajisté Živý betlém, který můžete navštívit od 17 hodin na Piaristickém náměstí!

Letošní adventní akce byly opět velmi úspěšné. Největší odezvu měl Přílet anděla, tisíce lidí se stejně tak přišly podívat na rozsvícení vánočního stromu.

„Od doby, kdy se staví adventní městečko na náměstí, je daleko menší přehled o množství návštěvníků. Každým rokem se na rozsvícení vánočního stromu přijde podívat odhadem na 4 tisíc lidí a na Přílet anděla kolem 9 až 10 tisíc lidí,“ vyčíslila Iva Sedláková, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu budějckého magistrátu. „Lidé tyto akce považují za tradici  a mnozí z nich vůbec neřeší, že akci již v minulosti navštívili. Chceme lidem,  ale hlavně dětem, pohádkovou formou sdělit, že nejočekávanější období v roce již nastalo.“

Štítky anděl, advent, náměstí, strom, divadlo, Ježíšek, vánoční koledy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní program ještě nabídne divadlo i koledy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.