Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Autoři začínají přihlašovat filmy na Černou věž

Pokud máte v šuplíku schovaný vlastní malý film natočený ať už na kameru, fotoaparát nebo mobilní telefon, následující dva měsíce ho můžete přihlásit na Festival amatérských a studentských filmů Černá věž.

Autoři mají na výběr ze sedmi kategorií, z nichž jedna je určena i pro amatérskou tvorbu dětí do patnácti let. Do Českých Budějovic letos již počtvrté zamíří desítky filmů od filmových nadšenců z celé České republiky.

Přihlašovací formulář je otevřen od 15. června a je k nalezení na webu festivalu. Již tradičně jsou pro filmaře-nadšence přichystané kategorie Malý film, Velký film, Studentský film, Animovaný film, Dokument a Téma ročníku.

Tématem letošního ročníku je Planeta zítřka. Do této kategorie se mohou hlásit filmy nebo dokumenty, jejichž náměty se zabývají budoucností naší planety. „Může se jednat o budoucnost z pohledu ekologie, udržitelného rozvoje, obnovitelných zdrojů energie, plýtvání se zdroji, třídění odpadů, nástupu nové technologie, způsobu života, přírodní katastrofy nebo sci-fi scénářů,“ přiblížila kategorii Adéla Kutheilová, která má v realizačním týmu na starosti péči o přihlášené autory.

Novinkou je soutěžní kategorie Dětská tvorba, která byla otevřena speciálně pro amatérskou tvorbu dětí do patnácti let věku. „Chceme podporovat všechny děti, které tráví svůj volný čas kreativním způsobem. A film je jedním z nejzajímavějších prostředků, jak vyjádřit své myšlenky a představy. Rozhodli jsme se proto letos otevřít kategorii zaměřenou právě na filmy vytvořené dětmi. Zapojit se mohou jak mladí návštěvníci zájmových kroužků zabývajících se filmem, tak i úplní amatéři, kteří točí jenom pro radost,“ říká Milan Pleva, ředitel Festivalu Černá věž.

Čtvrtý ročník nabídne na konci listopadu kromě tradičních promítacích pásem i workshopy, diskuze, venkovní promítání a závěrečný Galakoncert filmové hudby v podání Jihočeského univerzitního orchestru, při kterém budou vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorií. Bohatý program bude možné uskutečnit díky podpoře statutárního města České Budějovice a Ministerstva kultury.

„V současné chvíli hledáme ještě partnery z oblasti tiskařských služeb a projekční techniky, kteří by byli ochotni festival podpořit a pomoci nám ho posunout zase o úroveň výše,“ doplnil Igor Gáll, vedoucí produkce.

Napsala Michaela Matějková
Tisková zpráva

Štítky Festival amatérských a studentských filmů Černá věž, filmový festival, České Budějovice, Planeta zítřka, film, Černá věž, Česko, festival, Ministerstvo kultury České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autoři začínají přihlašovat filmy na Černou věž  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.