Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějčáci mohli vidět děj slavné knihy v divadelním pojetí

Kulturní klub Horká Vana slavil první máj v divadelním duchu. Jako první vystoupilo olomoucké Divadlo na cucky s Groteskou od autora Kurta Vonneguta.

Jak už to v tomto klubu tradičně bývá, přetékal lidmi. Tentokráte tu byli Budějčáci toužící po divadelní kultuře. „Knihu Groteska jsem četla kdysi dávno a moc se mi líbila. Jen jsem zvědavá, jak je možné ji ztvárnit divadelně,“ smála se krátkovlasá divačka Petra.

Možné je všechno, o tom jsme se zakrátko přesvědčili. Johana Vaňousová, Adéla Nesrstová, Dominika Šindelková i Tomáš Uher hráli jak o život. Skvělá pantomima, perfektní herecký výkon, výborně ztvárněná volná adaptace slavné knihy.

V jednu chvíli byli do děje zataženi i diváci, kteří získávali nové rodiny podle toho, co měli napsáno na letáčku, který každý obdržel při vstupu do místnosti. Hra byla vtipná, délkou naprosto vyhovující a zážitek z ní umocnil živý doprovod na klávesy.

Bohužel všem představení jako dokonalé nepřišlo. „Bylo to hezké, ale já jak pracuji s postiženými lidmi, tak jsem háklivá na vyjadřování jejich gest. Nemusím to a celý ten kus se mi kvůli tomu zprotivil,“ komentovala hru s posmutnělým výrazem ve tváři Martička, další z návštěvnic představení.

Štítky kniha, Kurt Vonnegut, Svátek práce, divadlo, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci mohli vidět děj slavné knihy v divadelním pojetí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.