Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějcký víkend pod psa... oprava: pro psa!

Porcelaine, commondor, sloughi, landseer, eurasier – ne, to nejsou jména postav ze sci-fi, to jsou názvy některých z mnoha psích plemen, která se v hojném počtu představí o víkendu 8.-9.října 2011 na Mezinárodní výstavě psů, která se bude konat v areálu Výstaviště České Budějovice.

Tradiční svátek kynologů a jejich čtyřnohých výstavních miláčků pořádají Českomoravská kynologická jednota, FCI – Českomoravská kynologická unie a Českobudějovický kynologický klub České Budějovice. Kromě Mezinárodní výstavy psů všech plemen FCI – CACIB proběhne o víkendu také Klubová výstava Klubu chovatelů německých dog.

Mezi majiteli psů je českobudějovická výstava velmi oblíbená a to jak díky kvalitním venkovním a vnitřním prostorům a zázemí pro vystavovatele, tak pro velmi dobrou organizaci soutěže. O tom svědčí i vysoký počet letošních přihlášených psů – celkem se jich rozhodčím, posuzovatelům a divákům představí 1666.

V předváděcích kruzích budou k vidění nejen početně hojně zastoupení jezevčíci, yorkshirští teriéři, zlatí retrívři nebo border kolie, ale i plemena vzácná a širší veřejnosti neznámá. K takovým patří například komondor – staré pasteveské plemeno původem z Maďarska, otterhound – anglický lovecký pes, porcelaine – také lovecký pes, určený ke štvanicím zajíců a lovu spárkaté zvěře. Svým vzhledem jistě zaujme eurasier – společenský pes s mimořádnou oddaností své lidské rodině, atraktivním vzhledem a černobílou srstí se může chlubit i landseer,který patří do skupiny molossoidních plemen.

Na výstavě budou zastoupena plemena všech velikostí – od nejmenších, například čivav, papillonů nebo yorshirských teriérů až po psí obry – vlkodavy, mastify a bernardýny. A zastoupena budou nejen plemena psů chlupatých, ale i „nahatých“, díky účasti vystavovatelů peruánských a mexických naháčů a také čínských chocholatých psů.

Na výstavě budou předvedeni také psi plemen, která dosud nebyla oficiálně FCI uznána – například chodský pes, louisianský leopardí pes nebo barevný boloňský psík.

I letos se mohou návštěvníci výstavy i vystavovatelé těšit na bohatý program doprovodných soutěží – například Soutěž o nejkrásnějšího psa dne, soutěž Mladý vystavovatel, velmi oblíbená soutěž Nejlepší chovatelská skupina nebo Velká národní cena, ve které soutěží všichni psi českých národních plemen, i neuznaných.

A chybět nebude ani široká nabídka potřeb pro kynology, chovatele, zkrátka pejskaře, přesněji, pro jejich chlupaté poklady.Krmiva všech značek, mističky, pelíšky, obojky, vodítka, hračky , zkrátka vše pro psa.

Budějcká Drbna na výstavě samozřejmě také bude. Sice není žádná štěkna, není dokonce ani chlupatá ( depilace izolepou nemá chybu ! :-) ), ale výstavy se zúčastní, aby vás o ní mohla informovat. HAF!

Štítky pes, výstava, soutěž, České Budějovice, Českomoravská kynologická unie, CACIB, oprava, landseer, plemena psů, Maďarsko, eurasier

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký víkend pod psa... oprava: pro psa!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.