Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějčtí Vees se postarali o skvělou párty

Kdo má rád rock'n'roll, neměl chybět na pátečním koncertu budějcké kapely Vees. Tahle mladá indie-rock'n'rollová tříčlenná formace z jihočeské metropole totiž pokřtila ve Slavii své třípísňové EP Golden Preview.

Kluci do toho pořádně šlápli a odstartovali super párty pobudějcku. Pivo teklo proudem, ozvučení bylo skvělé, lidí přišlo taky dost.

Aby na to hoši z Vees nebyli sami, přizvali si na pomoc několik známých hostů. Po boku známých jihočeských hudebníků vystoupil frontman kapely -123 minut Zdeněk Bína nebo Mardoša z Tata Bojs, který se později postaral i o after party v Café Klubu Slavie.

Na koncertě vystoupili i dvě spřátelené kapely skupiny Vees. Šlo o brněnskou emo/punk kapelu My Dead Cat a budějcké math/pankáče Depakine Chrono.

Vees započali svou kariéru v roce 2006 jako nenápadná trojka a postupem času se báječně vypracovali. Jejich koncerty jsou nabité nekonečnou energií a každý člen bravurně ovládá svou roli v kapele. V roce 2010 vydali své první EP Johny Moon a o dva roky později vypustili do světa album Foe Dry s jedenácti peckami.

Vees nezahálí ani chvíli, a tak v prosinci natočili klip k písni Wooden People a tohle jaro se pro ně nese ve znamení tří nových písní, které právě v pátek pokřtili ve Slavii.

Koho by mrzelo, že tenhle koncert nestihl, má příležitost vidět Vees 24. dubna v Brně nebo 6. května v Praze. A v Budějcích zahrají už 17. dubna na multižánrovém festivalu Sofie se baví.

Štítky Vees, křest EP Golden Preview, Café Klub Slavie, hudební skupina, koncert, Zdeněk Bína, Tata Bojs, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí Vees se postarali o skvělou párty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.