Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Café klub Slavie přivítá Jiřího Schmitzera

Již tuto středu zahrajte v českobudějovickém Café klubu Slavie legendární český herec a písničkář Jiří Schmitzer svůj výběr z alb Bouda, Šílenec a Recitál.

Jiří Schmitzer se narodil v roce 1949 a svou úspěšnou hereckou kariéru odstartoval díky filmu Marečku, podejte mi pero!, kde si zahrál po boku svého otce Jiřího Sováka a mnoha dalších hereckých velikánů.

Následně se objevil například v kultovních filmech Postřižiny, Slavnosti sněženek a Vesničko má středisková. Jeho herecký projev byl umírněný, ale vždy zapamatovatelný. Od 80. let ho diváci mohli vídat většinou v rolích tatínků a v dětských snímcích.

Herectví ho proslavilo, a tak se mohl začít věnovat i své druhé lásce - hudbě. Písničkové recitály podniká už od 90. let. Schmitzer sám sebe vidí jako rockera či bigbíťáka bez kapely, to pro své hudební kořeny.

Hudební kritika ho povětšinou zařazuje do škatulky folkařů, zpívajících básníků i punkerů. Ostatně, posuďte sami, kam si tento jedinečný hudební zážitek zařadíte.

Začínáme ve 21 hodin. Vstupné v předprodeji v klubu 150 Kč, na místě 200 Kč.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát tři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí tři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane jeden lupen. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do středečního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Soutěž skončila! Lístky vyhrávají: Petra Češkovičová, David Novák a Milena Peroutková. Gratulujeme!!!

Napsal David Matějíček
Tisková zpráva

Štítky Jiří Schmitzer, Café klub Slavie, koncert, Jiří Sovák, soutěž, Vesničko má středisková, Slavnosti sněženek, Marečku, podejte mi pero!, David Novák, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Café klub Slavie přivítá Jiřího Schmitzera  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.