Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Divadelníci vystupují na podporu svého kamaráda a kolegy

Arsklub a další divadelní soubory či kejklíři pořádají v Galerii Na dvorku Divadelní týden dětí. Všichni vystupují bez nároku na honorář a celý výtěžek ze vstupného bude použit na cvičební stroj pro divadelníka, galeristu a všeumělce Jardu Kutiše, aby mohl zase skákat přes kaluže.

Festival pro Kůťu začal včera představením divadla Kvelb, které zahrálo hru Kára komediantů aneb První, český, nekonečný, loutkový, soutěžní seriál. Průvod komediantů na chůdách vyšel z Galerie Pod kamennou žábou a zamířil tam, kde cesty nevedou.

Dnes se můžete těšit od půl šesté večer na divadlo Studna a jeho hru Ptáci, výtvarně akrobatickou show na chůdách. Od šesti pak zahraje divadlo Viďadlo Pohádky ze staré skříně O Otesánkovi a O Palečkovi. V sedm hodin se pak rozloučí s úterkem kejklíř Slávek.

Ve středu si užijete od půl šesté kejklířské vystoupení Vojty Vrtka. V šest zahraje divadlo Viďadlo pohádky O Budulínkovi a O chaloupce z perníku. V půl osmé večer vystoupí Ženský Amatérský Spolek s romantickou komedií pro milovníky filmů pro pamětníky Sextánky.

Čtvrteční den začne v půl šesté Písní naučnou o koněspřežné dráze, kterou předvede Studio dell´arte. V šest hodin zahraje Kejklířské divadlo z Doudleb klasickou pohádku s loutkami O kouzelné kuličce aneb Jak Vojta k šikovnosti přišel. V sedm hodin se pak Festival pro Kůťu uzavře závěrečným setkáním a hodnocením celé akce.

Vstupné na představení pro děti i dospělé bude stát 50 korun, ale dobrovolně můžete přispět i více.

Štítky Galerie pod kamennou žábou, Festival pro Kůťu, Divadelní týden dětí, divadlo, divadelní herec, KVELB, divadelní soubor, představení, galerie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelníci vystupují na podporu svého kamaráda a kolegy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.