Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Divadlo má v podkroví novou scénu pro sto diváků

Jihočeské divadlo bude moci využívat novou studiovou scénu. Ta vznikla při rekonstrukci objektu za téměř 30 milionů, která trvala přes rok. Scéna pro 100 diváků nese název Na Půdě a nachází se v podkroví. Poprvé na ní vystoupí činoherní soubor s premiérou tragikomedie Poker face 19. února.

Scéna má kromě toho sloužit také jako zkušebna s více možnostmi využití prostoru. „Přístup do těchto nových prostor je bezbariérový a v rámci stavebních úprav byl právě pro vozíčkáře vybudován bezbariérový přístup také do původní divadelní budovy na hlavní scénu Jihočeského divadla. V budově bylo vystavěno nebo modernizováno také několik dalších nových důležitých prostor - kavárna, bar, pokladna, kulturně vzdělávací a kreativní centrum a kanceláře obchodního útvaru,“ řekl ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek.

Po rekonstrukci divadla se pokladna přesunula přímo do hlavní budovy. Stavebními úpravami také vzniklo kulturně vzdělávací a kreativní centrum. Nová studovna v prostorách původní zasedací místnosti je vybavena mimo jiné i projekční technikou, poslouží pro uvádění komorní produkce, konání seminářů nebo dramaturgických úvodů. Je propojena s přízemní kavárnou a v budoucnu bude možné si ji pronajmout, například k pořádání přednášky či besedy.

V těchto prostorách bude také veřejnosti přístupný archiv Jihočeského divadla zahrnující nejen fotodokumentaci a videozáznamy divadelních představení, ale také zachované originály či elektronické kopie tiskovin.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihočeské divadlo, nová scéna, Na Půdě, divadlo, loft, kavárna, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo má v podkroví novou scénu pro sto diváků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.