Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Studentský elektronický festival je v plném proudu

První ročník Studentského elektronického festivalu pokračuje i dnes na louce u kolejí Jihočeské univerzity. Na akci celkem vystoupí přes třicet DJs a vstup je pro každého zadarmo. Organizátoři slibují nadupaný line-up.

V úterý se louka u kolejí začala plnit již odpoledne a největší nápor přišel na hlavní hvězdy - DJe Philipa TBC a Pixie. Pozadu nezůstaly ani ostatní stage, velký nápor zažil Komiks DnB stan, kde lidem hráli známý budějčtí DJs jako Brock, Dirty Boy nebo Thinngy.

Celému úterku přálo hezké jarní počasí a po ukončení venkovní části se lidé přesunuli na afterparty do centra Českých Budějovic.

Během prvního dne festivalu zasahovala u vysokoškolských kolejí také záchranka. Krátce po sedmé hodině večer potřebovala odbornou pomoc dívka, která se opila do němoty.

„Je dost smutné, že spousta lidí se nejdřív opíjí na dekách a pak silně posílení vstoupí do areálu festivalu, kde není dovoleno požívat vlastní alkohol. Děláme akci zadarmo a pak ani nedostaneme podporu v podobě konzumace na barech...“ mrzí pořadatele Studentského elektronického festivalu Jaroslava Boxana.

Hlavní myšlenkou akce je spojit DJské profesionály se studenty a začínajícími nováčky a vytvořit tím festivalovou tradici podobnou velkým festivalům, jako je například Mácháč.

Do festivalu jsou zapojeny i budějcké kluby - Café klub Slavie, Komiks a Sklep Beseda, kam se můžou návštěvníci po desáté hodině večerní přesunou pomocí kyvadlové dopravy, která stojí deset korun.

Napsali Jan Homolka a Pavel Kacerovský

Studentský elektronický festival 2014

Středa, 7. května 2014, 11:20

Studentský elektronický festival 2014
Studentský elektronický festival 2014

Štítky Studentský elektronický festival, České Budějovice, Jihočeská univerzita, festival, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jan Homolka, louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Studentský elektronický festival je v plném proudu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.