Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Grilovačka u VŠTE, autokino, pohodička... To je Majáles!

Oči už se Budějcké Drbně klíží, přesto jí Majáles nedá spát. Je to ale holka vytrvalá a nezapomněla na kulturu, dobré jídlo ani na oblíbené autokino. I v úterý vyrazila na řadu akcí, a tak přináší report a spoustu fotek z toho nejlepšího, co nabídl druhý den Budějovického Majálesu.

Speciální majálesová trolejbusová linka

O moment překvapení se od dvou hodin odpoledne do desíti hodin večer postarala speciální hudební majálesová linka, která jezdila v okruhu přes zastávky Mariánské náměstí - Poliklinika Sever - Senovážné náměstí - Nádraží - Palackého náměstí a opět Mariánské náměstí. V autobuse se představilo šest hudebníků i skupin, které zahrály všem cestujícím a každému zpříjemnily cestu do nebo z práce či školy.

Grilovačka VŠTE

Další ročník známé akce Grilovačka VŠTE se letos poprvé uskutečnil v rámci Budějovického Majálesu. I když část večera propršelo, dorazil na akci velký počet lidí, kteří si užili živou hudbu v podání kapel The Duffs a Pub Animals a posléze i reprodukovanou hudbu od DJs Ramela, Runyho, Gizzyho nebo Andre Morettiho. Areálem VŠTE voněly grilované klobásy i maso a organizátoři zajistili jak sudy s točeným pivem, tak i míchané drinky a další nápoje.

Vernisáž Lény Brauner

Aby Drbna nevypadala jenom jako pařmenka, vydala se i za opravdickou kulturou, a totiž na vernisáž Lény Brauner. Tahle neotřelá malířka s ocasem přijela do Budějc v rámci Majálesu ukázat několik svých originálních obrazů. Něžné malby se zvířecími motivy vypadají jako z jiné planety a v kavárně s názvem Černé oči porcelánových šálků budou ještě nějakou dobu viset.

Autokino pod Dlouhým mostem

Déšť ani zdaleka nevadil návštěvníkům oblíbeného autokina. Na nábřeží u náplavky se už dlouho před začátkem promítání začaly srocovat řady aut a nedočkavých diváků. Kolem dvou stovek vozidel a jejich osazenstev vytvořilo skvělou atmošku. Promítal se hororový fantasy snímek Constantine.

Napsali Šárka Kotzinová a Jan Homolka

Budějovický Majáles 2014: Den druhý

Středa, 14. května 2014, 14:05

Budějovický Majáles 2014: Den druhý
Budějovický Majáles 2014: Den druhý

Štítky Budějovický Majáles 2014, úterý, majáles, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Drbna.cz, kultura, Mariánské náměstí (Brno), Jan Homolka, Constantine

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Grilovačka u VŠTE, autokino, pohodička... To je Majáles!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.