Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Je to blízko – megaturné Michala Davida premiérově začne v Budějcích

Nenapovídej, jak chovat se mám, protože já chci žít nonstop a pár přátel mít, co uměj za to vzít a když budem pít colu u jednoho stolu, tak rozkvetem jako poupata...

Ne, Budějcká Drbna se nezbláznila, Budějcká Drbna se prostě jen setkala s Michalem Davidem, aby získala informace o jeho megaturné, které premiérově startuje 18.října právě v Budějcích.

Na příjemně neformální tiskové konferenci v hotelu Podhrad v Hluboké nad Vltavou představili Michal David a producent Jiří Pomeje největší turné, které Michal David ve své sólové kariéře absolvuje. Premiéru bude mít v Budvar aréně v Českých Budějovicích a fanouškům nabídne jak starší osvědčené hity, tak písničky z nového alba Čas vítězství.

Hosty koncertů bude seskupení DA-MI-CHI a ve videoklipu se představí také Lucka Vondráčková, s kterou Michal David nazpíval duet Byla to láska. Kromě typické „davidovské“ muziky se mohou účastníci koncertu těšit i na světelnou a ohňovou show.
Megaturné je spojeno i s charitativní pomocí, kterou Michal David považuje za samozřejmost.

V průběhu turné budou předány tři stotisícové šeky, určené subjektům, které se věnují léčbě onkologicky nemocných dětí a sociálním nadacím.

Také v Budějcích a jihočeském kraji přinese megaturné radost těm, kteří dostanou vstupenky, které v průběhu setkání Michal David předal  náměstkovi primátora pro školství a sociální věci Petrovi  Podholovi a tajemníkovi Magistrátu České Budějovice Zdeňkovi Řeřábkovi. Ti vstupenky předají dětem z dětských domovů, obyvatelům domovů pro seniory a také talentovaným dětem, které se zájmově věnují tanci a zpěvu.Jak uvedla Barbora Lišková, nezávislá zastupitelka, podařilo se díky sponzorské spolupráci s firmou Autobusy ČSAD České Budějovice zajistit dopravu dětí a seniorů na koncert.

Aby darů nebylo málo, dostal typicky jihočeské dárky i Michal David. Dresem s nápisem 2011 a Michal David ho potěšili zástupci budějckého HC Mountfield. A opět potvrdili, že písničky Michala Davida patří i v jejich šatně k oblíbeným a často poslouchaným. Jiří Pomeje připomněl, že Michal David nastartoval svůj comeback díky písni – hokejové hymně, kterou složil pro zlaté hochy z Nagana.

A se svým darem přišla i Budějcká Drbna.Venku sice svítilo slunce, ale...deštník se hodí vždycky...
Možná jsme ale měli Michalovi věnovat spíš sluneční brýle, kterými by zakryl stopy po plastické operaci víček, na kterou odjížděl přímo ze setkání...Ani nám při odjezdu nezazpíval Nesnáším loučení....ale nevadí, uvidíme se přece za týden a my uvidíme, jestli jeho koncert bude časem nálezů a ztrát nebo časem vítězství.

Foto: Bezedný Frank

Štítky Michal David, České Budějovice, koncert, Drbna.cz, Jiří Pomeje, Lucie Vondráčková, Budvar aréna, Hluboká nad Vltavou, Podhrad, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to blízko – megaturné Michala Davida premiérově začne v Budějcích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.