Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kredance se přesouvá do Jihočeského divadla

Budějcký otevřený kulturní prostor Kredance se po pěti letech přesouvá. Opouští objekt v Riegrově ulici a přestěhuje se do rekonstruované budovy Jihočeského divadla. Větší festivaly a akce potom chce pořádat na různých místech Českých Budějovic.

Podle jedné ze zakladatelek Kredance Markéty Málkové je důvodem přesunu nevyhovující prostor v Riegrově ulici. „Jihočeské divadlo nám vyšlo vstříc, budeme využívat jeho prostory scény Na půdě, kam se přesunou taneční kurzy,“ uvádí Málková.

Dodala, že ve stávajícím objektu bude Kredance působit do konce letošního května. Otevřený kulturní prostor Kredance je svébytnou a ojedinělou budějckou scénou. Jeho akce navštěvuje měsíčně až několik tisíc lidí. Podílí se například na festivalu Tanec Praha.

„Ve všech projektech chceme dál pokračovat, akorát je nebudeme svazovat s konkrétním prostorem. Vybereme vždy na akci vhodné místo. A tím mohou být třeba i některé ulice nebo prostranství Českých Budějovic,“ říká Málková.    

Kredance stál za tím, že se v minulosti ve městě představily špičky svých oborů. Šlo například o tanečníka Jara Viňarského, divadlo Continuo, taneční duo VerTe, módního návrháře Pavla Berkyho, filmové dokumentaristy Filipa Remundu s Vítem Klusákem a mnoho dalších.

Zdroj: ČTK
Foto: www.kredance.cz

Štítky kredance, stšhování, prostory, Jihočeské divadlo, Na půdě, České Budějovice, festival, Praha, Filip Remunda, Pavel Berky, Vít Klusák, Divadlo Continuo, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kredance se přesouvá do Jihočeského divadla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.