Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město žilo majálesem, centrem prošel tradiční průvod

Mazec, pecka, super, bomba! Hodnocení opět jen superlativy si zaslouží budějcký majálesový průvod, který v pátek prošel ulicemi historického centra. Vlna energie, nadšení, radosti a fantastických nápadů v kostýmech i rekvizitách účastníků - už tradičně bylo na co se dívat a co si užívat.

Průvod vyšel (také tradičně) v pravé poledne z budějckého Háječku. V čele průvodu mažoretky, jištěné členy městské policie, za nimi pak studenti středních škol... vlastně ne! Kdepak studenti!

Banda zvlčilých pirátů, samozřejmě i s lodí, reprezentace Dobra a Zla (Střední škola stavební), námořníci, námořnice, vodní živočichové (BIGY), také rozjásané tanečnice (a tanečníci) z Havajských ostrovů (Konzervatoř).

Snad z olympijských her do Budějc zavítali závodníci ze zimních i letních sportů, nejspíš v Itálii hledali inspiraci mafiáni, doprovázení šlap… totiž erotickými pracovnicemi (Střední zdravotnická škola - zdrávka).

Velmi početnou uklízecí četu představovali uklízečky a uklízeči (Střední zemědělská veterinární, zahradnická a mechanizační škola - zemědělka), rovněž četu, tedy spíš pluk, zastupovala Speciální vojenská jednotka (Obchodní akademie Husova - obchodka). V průvodu se samozřejmě předvedly i další školy, což můžete vidět ve fotogalerii.

Za hlasitého skandování a volání došel pestrý had až na náměstí, kde se na chvíli zastavil před budějckou radnicí. V jejích oknech se ale žádný z ´otců města´ neobjevil, aby budějckou majálesovou reprezentaci aspoň pozdravil. A to i přes to, že nejen průvod, ale všechny kulturní aktivity majálesového programu nepřehlédnutelně oživily a obohatily město...

Z náměstí účastníci majálesové show pokračovali směrem k Sokolskému ostrovu. Nadšení jim vydrželo až do cíle, i když poslední část cesty už mnozí absolvovali pod deštníky. Déšť ale náladu nezkazil a průvod už vůbec ne.

Série majálesových aktivit pak pokračovala podle programu dvoudenního Open Air festivalu, který nabídl super muziku všech žánrů i další doprovodné akce.

Majálesový průvod 2013

Sobota, 11. května 2013, 13:15

Majálesový průvod 2013
Majálesový průvod 2013

Štítky Budějovický Majáles 2013, majlesový průvod, olympijské hry, historické jádro města, Itálie, Háječek, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město žilo majálesem, centrem prošel tradiční průvod  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.