Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na budějckém náměstí se rozzářil vánoční strom

Slavnostním zahájením budějckých adventních trhů a hlavně rozsvícením vánočního stromu na náměstí Přemysla Otakara II. začal v sobotu 26.listopadu v Budějcích čas adventní, čas předvánoční.

Na budějcké náměstí zamířily v sobotu odpoledne stovky Budějčáků, kteří přišli za slavnostní atmosférou, vůněmi a chutěmi vánočních punčů a tradičních pochoutek i za nabídkou dárků, adventních věnců a svícnů, které byly nabízeny na 80 dřevěných stáncích.

Uličky mezi stánky žily správným ruchem adventních trhů, ve kterém se potkávají známí, nad vánočním punčem probírají nejnovější budějcké drby a ještě stihnou sledovat dění kolem. Děti si užívaly zábavných atrakcí, z nichž největší pozornosti se těšil staročeský kolotoč.

S podvečerním stmíváním se nejen v očích dětí, ale i dospělých objevila netrpělivost a očekávání – Kdy už se ten strom rozsvítí? Těšení bylo naplněno krátce po půl páté, kdy na podiu před budějckou radnicí nejdříve zazpíval vánoční písně pěvecký sbor Carmina a pak se svátečního slova ujali budějcký primátor Juraj Thoma a budějcký biskup Jiří Paďour.

Po jejich krátkých proslovech se oči všech přítomných upřely na tmavou siluetu vánočního stromu... a pak se ozvalo mnohohlasé okouzlené: „Jéééé...to je krása“.

Budějcký vánoční strom se rozzářil.

Do Budějc vstoupil čas adventní....

Advent na českobudějovickém náměstí

Neděle, 27. listopadu 2011, 00:14

Budějcký advent 26.11.2011 187
Budějcký advent 26.11.2011 183

Štítky vánoční stromek, České Budějovice, Juraj Thoma, Jiří Paďour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na budějckém náměstí se rozzářil vánoční strom  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.