Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Majálesu to žije, i kdyby trakaře padaly

Déšť střídal kroupy, kroupy střídaly slunce... a tak pořád dokola. Navzdory aprílovému počasí v chladném máji se první den 11. ročníku Budějovického Majálesu vyvedl na jedničku! Budějcká Drbna vyrazila na řadu akcí a přináší pár řádek i rozsáhlou fotoreportáž.

Slackline u Zlatého mostu

Exhibici slackline, konkrétně odvětví highline, mohli návštěvníci a kolemjdoucí spatřit v pondělí odpoledne na nábřeží přes řeku Malši, konkrétně mezi Zlatým a Železným mostem. V té se v hodinu a půl dlouhém programu představil mistr České republiky Lukáš Černý se svým parťákem Dannym Menšíkem. Kluci se slacklinu věnují tři roky a diváci se tak měli na co dívat. I když představení čas od času přerušila dešťová přeháňka, mladí umělci předvedli, co umí a lidé jen nevěřícně koukali.

E.ON City

Zastávku nového projektu energetické společnosti E.ON City viděly na vlastní oči také České Budějovice. Akce, která má za cíl nejen pobavit děti fotbalem v kruhových arénách o průměru přes čtyři metry, ale také podělit se o informace o možnostech úspory energie či zdravého a ekologického bydlení, objíždí celou Českou republiku. Fotbalových turnajů se zúčastňují děti z prvních až pátých tříd a nikdo nechce dát svou kůži zadarmo.

Taneční vystoupení NG Dance Crew a zahájení

Přes stovku tanečníků z českobudějovické skupiny NG Dance Crew předvedlo své umění před slavnostním zahájením jedenáctého ročníku Budějovického Majálesu. Chlapci i dívky zatancovali více než dvěma stovkám diváků, kteří se přišli na zahájení podívat. Potom přišlo na řadu ultrafialové divadlo, po kterém byl letošní největší českobudějovický festival na světě slavnostně zahájen. Naše město tak čeká pět dní nabitých programem, který letos tvoří 213 umělců. Na své si tedy přijde opravdu každý. Teď už zbývá jediné - prosit o hezké počasí a Majáles si užít.

Párty ve Slavii

V Café klubu Slavie to žilo jakbysmet. Od půl sedmé se tu střídaly kapely jako na běžícím páse a repertoár byl vskutku bohatý. Nejvíc to ale rozjeli Čardáš Klaunů, kteří se po koncertě přesunuli před Slavii. Báječně sehraní kluci si začali jen tak broukat a postupně vytvořili úplně nový koncert, na který se sešlo víc lidí než uvnitř. Od půl desáté pak vystoupili jihočeští Just se svou novou zpěvačkou, která svým úžasným hlasem publikum okouzlila.

Epicentrum na Sokoláku

To na studenty milovaném Sokolském ostrově vyrostla kavárna, kde točí pivko, rozdělají vám vodnici a ještě na menší stage zahraje kapela. Před nepříznivým počasím se tam v pondělí ukryla celá řada Budějčáků. K poslechu i tanci tam zahráli Tomík & Kubík, TBF, Evakuační plán nebo 3p & felák. Do konce týdne se na zmíněné stage vystřídá řada dalších kapel a interpretů.

Napsali Šárka Kotzinová a Jan Homolka

Budějovický Majáles 2014: Den první

Úterý, 13. května 2014, 10:00

Budějovický Majáles 2014: Den první
Budějovický Majáles 2014: Den první

Štítky Budějovický Majáles 2014, pondělí, hudební skupina, Drbna.cz, Česko, kroupy, E.ON, Jan Homolka, Malše, Zlatý most, Železný most, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Majálesu to žije, i kdyby trakaře padaly  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.